OBELEŽEN DAN PRVE BRIGADE KOPNENE VOJSKE U NOVOM SADU Miloš Vučević: Mi vas doživljavamo kao deo nas, i zajedno činimo neraskidivu celinu!

Sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije umarširala u Novi Sad

Prva brigada, Vojska Srbije, Miloš Vučević, Novi Sad
Prva brigada, Vojska Srbije, Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Grad Novi Sad

 * Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju Dana Prve brigade kopnene vojske

* Sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim, umarširala u Novi Sad

* Mi zaista ovu brigadu doživljavamo kao deo nas, i zajedno činimo neraskidivu celinu, rekao je Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju Dana Prve brigade kopnene vojske u kasarni „Jugovićevo“. Ovaj datum se obeležava kao sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim, umarširala u Novi Sad.

Prva brigada, Vojska Srbije, Miloš Vučević, Novi Sad
Prva brigada, Vojska Srbije, Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Grad Novi Sad

 

- Svim pripadnicima Prve brigade kopnene vojske, u ime svih Novosađana i u ime slobodarskog Novog Sada, stradalnog grada, ali i grada heroja, čestitam Dan brigade. Mi zaista ovu brigadu doživljavamo kao deo nas, i zajedno činimo neraskidivu celinu, a nije ni čudo što je Prva brigada KoV za svoj dan odabrala upravo datum kad je Novi Sad pre tačno 101 godinu oslobođen. Tada je sloboda došla u ove krajeve i stvoreni su uslovi da se regija koju danas nazivamo Vojvodina, prisajedini matici Srbiji. Naš narod i država su mnogo stradali u 20. veku, kada smo pretrpeli ogromne žrtve i razaranja.

OBNOVLJENE ULICE U NOVOM SADU Vučević: Pola milijarde je investirano u Petrovaradin

Prva brigada ima dugu i bogatu tradiciju koja obavezuje za buduća vremena, kao i sve nas da čuvamo ono što nam je ostalo od predaka, a to su sloboda i mir u kojima danas uživamo. Sve ono što danas rade državno rukovodstvo i Vojska Srbije, čine u cilju da više ne bude rata i da snažnijom vojskom odvratimo svakoga ko bi pomislio ili pokušao da uradi nešto loše po nas. Tu prevashodno mislim na podršku u vidu novih investicija u opremu, oružje ili oruđe za našu vojsku, što je jasna poruka da niko nikada ne sme da se igra sa mirom i našom slobodom - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prva brigada, Vojska Srbije, Miloš Vučević, Novi Sad
Prva brigada, Vojska Srbije, Miloš Vučević, Novi Sad, Foto: Grad Novi Sad

 

Vojnoj svečanosti prisustvovali su brojni gosti, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je naglasio da je veoma zadovoljan saradnjom sa Vojskom Srbije koja će jačati u budućnosti, jer je zajednički cilj da se vojska osnaži i da joj se vrati slava koju je imala, što se poslednjih godina intenzivno i dešava.

Komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković istakao je da Prva brigada kopnene vojske već 13. godinu za redom slavi svoj dan kao uspomenu na ulazak srpske vojske u Novi Sad 9. novembra 1918. godine i da je tim povodom organizovano više raznovrsnih aktivnosti.

 

Takođe, u sklopu obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, upriličeno je i otkrivanje spomen-ploče generalu majoru Mladenu Bratiću u Spomen sobi u vojnom kompleksu u Dunavskoj 33, kojem je, između ostalih, prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević. General major Mladen Bratić poginuo je na borbenom zadatku 4. novembra 1991. godine, a bio je komandant Novosadskog korpusa od 8. jula 1990. do 4. novembra 1991. godine. 

PARTNERSTVO ZA BUDUĆNOST! Vučević predstavio Novi Sad na skupu "Turizam Srbije"!

PREDSTAVNICI KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE U NOVOM SADU! Vučević poručio: Ovo je susret svetskog sa evropskim prvakom (FOTO)

MANJE OD 70 LJUDI NA PROTESTU OPOZICIJE U NOVOM SADU Vučević: Komplekse od uspeha Vučića i SNS možete da lečite na izborima

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi