Miloš Jovanović
Printscreen
Miloš Jovanović

Printscreen

Miloš Jovanović, Foto: Printscreen

Voditeljka je odmah pokušala da navede sagovornika da izborne rezulate koje je ostavrila Srpska napredna stranka nazove porazom.

Miloš Jovanović je odgovorio negacijom, a onda dodao da su to reči Đorđa Vukadinovića.

"Ja ne bih rekao, video sam da je Đorđe Vukadinović to izjavio negde. Ne bih se složio sa vama. Mi smo učestvovali kao NADA na tim izbori. Oni su pokazali da su prošli bolje u Kosjeriću. U Zaječaru su uzeli 48 odsto, nisam siguran da je to loš rezultat. Jako su dobro prošli, na moju veliku žalost. Drugo je pitanje koliko je opozicija kvalitetna, i koliko ume da artikuliše opozicionu borbu. Opozicija je totalno razjedinjena, a za to je sama odgovorna. Uz dužno poštovanje, moram da kažem Vukadinoviću: "Što je babi milo, to joj se i snilo!", rekao je Miloš Jovanović na opozicionoj televiziji.

Podsetimo, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić saopštio je večeras da je SNS na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru osvojila apsolutnu većinu, dodajući da je izbore obeležila i izuzetna izlaznost.

Glišić je novinarima na pres konferenciji rekao da je SNS u Kosjeriću osvojila 67,23 odsto glasova, što je dvostruko više nego na prethodnim izborima u toj opštini.

Pre četiri godine, SNS je u Kosjeriću osvojila 32,29 odsto, ili 2.116 glasova, a sada 4.534 glasa, precizirao je Glišić.

On je rekao da je u Zaječaru ostalo da se prebroje glasovi sa još 15 biračkih mesta, a da je sa sada SNS osvojila 47 odsto glasova.

"SNS je blizu 47 odsto, i to je 50 odsto više nego u prethodnom izbornom ciklusu", dodao je Glišić.

U Preševu je SNS na oko šest odsto glasova, sa za sada osvojenih 1.204 glasa.

"Na prethodnim izborima 2017. osvojili smo 952 glasa, a sada smo 1.204 i očekujemo da stignu zapisnici sa još biračkih mesta. Borićemo se za treći mandat, dva imamo kao i do sad, i nadam se da možemo da osvojimo i treći", rekao je Glišić.

On je istakao da je izbore obeležila izuzetna izlaznost i da je neverovatan odziv pokazao da ljudi žele da rešavaju probleme.

Izlaznost u Kosjeriću je 72, 91 odsto, dok je izlaznost u Zaječaru 50 odsto, znatno više nego na prethodnim izborima kada je bila na 39,53 procenta.

Komentari (1)

Олга

30.03.2021 14:30

Ови млади треба да мењају оно што није добро у СНС а то је препуцавање у Скупштини,по твитеру,разним ТВ јер рејтинг странци полако опада.То говоре ови резултати а тога су и они свесни.У народ па ћете чути а не само седети у фотељама и качити се само за име Председника.Свеје име на локалу па да видимо,јер доста сте лагали Вучића.