Milomir Marić
Dejan Briza/Alo!
Milomir Marić

Dejan Briza/Alo!

Milomir Marić, Foto: Dejan Briza/Alo!

Preživeo sam Arkana i razne mafije, smrtne presude i tajne službe, nema ko mi nije radio o glavi, ali nisam na vreme naučio da jedino od ženske ruke ne mogu da se odbranim. Moraću da budem obazriv ubuduće i neću dozvoliti da mi u vidokrug uđe bilo koja žena koju srpske tajne službe prethodno nisu proverile.

Ovako u ispovesti govori novinar i glavni i odgovorni urednik TV Hepi Milomir Marić, koji se našao u žiži nakon pretnji smrću koje mu je uputila rijaliti-učesnica Slađana Petrušić i zabrane emitovanja njegovih emisija u Crnoj Gori zbog navodnog širenja mržnje.

- Ne mogu da verujem da Milo stoji iza zabrane mojih emisija jer bi to značilo da ne vlada sobom ni Crnom Gorom, a to još kriju od njega. Ja sam prethodno zabranio da se u mojim emisijama on napada i to je ljudima bilo sumnjivo, pa su me verovatno zbog toga stavili na neku listu agenture Mila Đukanovića u Beogradu - kaže Marić.

On dodaje da je bio napadnut od strane lidera DF.

- Mene je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević prošlog meseca čitav jedan dan u dnevniku RTCG napadao da sam prostitutka Mila Đukanovića. Meni je to bilo sumnjivo, ali sam mislio da će na tome ostati. Međutim, pre neki dan pozvali su me u REM da odgovorim na zahtev crnogorskog regulatornog tela za elektronske medije i optužbe koje su oni uputili na moj račun. Glavna optužba je da ja svojim emisijama podbunjujem narod u Crnoj Gori i da stojim iza ovih nepreglednih litija - priča voditelj.
On dodaje da zasluge za to što je Crna Gora ustala ima mitropolit Amfilohije.

- Crnogorci su ustali prvi put posle 200 godina jer oni vole da se odmore, a ovi su 24 sata na nogama i ništa im nije teško. Cela Crna Gora peške nikad nije prešla koliko se dnevno pređe u litijama. Rekao sam da sam izuzetno počastvovan optužbama, koje bih rado prihvatio, ali ne mogu da se kitim tuđim perjem jer zasluge za to ima moj prijatelj mitropolit Amfilohije. Očigledno da vlastima u Crnoj Gori ništa nije jasno. Oni su mislili da je to srednjovekovno praznoverje, da niko normalan više ne veruje u Boga, da su svetinje novog doba Porto Montenegro, Portonovi i vile ruskih milijardera. Mislili su da će se oko toga crnogorski narod sukobiti, a ne oko crkava - ističe Marić.

Voditelj kaže da će na letovanje u Crnu Goru ići samo ako ga NATO tenkovi budu hladili umesto suncobrana.

- Naravno da ću opet ići na letovanje u Crnu Goru, ali sa dozvolom NATO. Na plaži hoću da ne budem pod suncobranom, nego u hladu nekog najmodernijeg tenka. Ne pada mi na pamet da se više izležavam po crnogorskim plažama pod nekim drugim uslovima - u svom stilu priča Marić.

Dodaje da nikad nije radio za službu bezbednosti.

Komentari (1)

XXL

13.02.2020 19:43

Izuzetno dobar novinar sa jednom karakteristikom - nepoderiv.