Milica Đurđević Stamenkovski
Alo / Dejan Briza
Milica Đurđević Stamenkovski

Alo / Dejan Briza

Milica Đurđević Stamenkovski, Foto: Alo / Dejan Briza

Njenu objavu na društvenoj mreži Fejsbuk povodom nemilog događaja prenosimo u celosti:

Pročitajte još:

" Odgovor na cepanje zastave - SRBIJA ŽIVI!

U kuću učiteljice Drage Jovanović tokom Velikog rata nasilno su se uselili austrougarski vojnici. Želeći da je ponize skinuli su sa zida vezeni grb sa srpskom trobojkom. Gazili su ga čizmama pred njenim očima i uzvikivali da Srbija više ne postoji.

Ona nije poklekla, sagla se smelo, podigla srpsko znamenje, poljubila ga i rekla: "Varate se, gospodine, Srbija je živa i živeće." Sa četvoro dece odvedena je u logor, ali je Srbija dočekala slobodu.

Kada je nemački car Vilhelm tražio od svog generala da mu donese bar jednu srpsku zastavu kao trofej, usledio je odgovor da je to nemoguće, jer nijedna nije zaplenjena.

Nema većeg poniženja za jednu vojsku nego kada joj oduzmu barjak i okrenu ga naopako. Za jednu državu najveći je poraz kada joj se tuđa zastava pobode u zemlju. Ne postoji veći udar koji jedan narod može da podnese od otimanja, cepanja i vređanja njegovih simbola.

Sergej i Branislav Trifunović

Alo!/Nenad Vujanović

Sergej i Branislav Trifunović, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Zamislite kada bi danas naši preci koji su živeli i umirali da bi ponosno nosili barjak svoje otadžbine, mogli da vide kako smo dopustili da u sred Srbije neka šaka autošovinista cepa srpsku zastavu?!

Stid me je što delim vazduh sa Branislavom Trifunovićem koji je komadanje trobojke na pozorišnoj sceni pravdao time da se "pod tom zastavom ubijalo i pljačkalo".

Nikada nisam čula nešto bezumnije. Pod ovom zastavom se borilo za najviše ideale slobode i pravde. Njome su prekrivani kovčezi heroja koji su umirali da bismo mi živeli. Tom zastavom se, nesrećniče, ponose naši sportisti, naučnici, đaci koji u Srbiju donose medalje i pehare.

Ako ni to za vas nema nikakvu vrednost, pitam vas - U KOJOJ TO ZEMLjI NA SVETU BISTE MOGLI DA PALITE NjENU ZASTAVU?!

Nisam iznenađena što u predstavi režisera Kokana Mladenovića vidim patološki prezir prema svemu što je srpsko. On je u više navrata "briljirao" sa izjavama da je laž da su Srbi žrtve rata tokom devedesetih.

Dve liste imaju isti broj glasova! Ovo su prvi rezultati!

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa imalo je oko 1,9 miliona birača. * Vanredni parlamentarni izbori danas se održavaju na Kosovu i Metohiji * Biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru * Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa ima oko 1,9 miliona birača Vanredni parlamentarni izbori danas se održavaju na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru i zatvaraju u 19.00 časova.

Ono što me čudi je - kako je moguće da živimo u zemlji u kojoj oni još uvek nisu procesuirani zbog očiglednog krivičnog dela?!"

Bonus video

Taksisti napali građane!

 

 

Komentari (3)

Dušan

06.10.2019 22:07

Bravo bravo Milice, podrška za vas... Slažem se da je ovo užasno, i čekam da se odmah procesuira i pošalje u kpz. Insistirajte na tome, mediji da se uključe i primenu da se ova sramota osudi

Vanesa

07.10.2019 04:05

Potpuno se slazem sa navedenim tekstom!Sramota!

Vaš vojnik

07.10.2019 12:49

Bolesni Trifunoviću,Užice ti to neće zaboraviti budalo!