Dmitrij Medvedev
AP
Dmitrij Medvedev

AP

Dmitrij Medvedev, Foto: AP

 

* Više od 5.000 srpskih policajaca i pripadnika tajnih službi, ali i oko 30 ruskih bezbednjaka, obezbeđivaće posetu premijera Rusije Dmitrija Medvedeva u subotu Beogradu

* Bezbednost u gradu će biti podignuta na najviši nivo

* Ukupno 5.000 policajaca je neophodno pošto je planirano da Medvedev za 12 sati, koliko bi trebalo da provede u Beogradu, poseti čak osam lokacija, pa će svaka deonica biti bezbednosno servisirana celog dana

Prva stanica ruskog premijera, nakon što sleti na Aerodrom "Nikola Tesla" gde će ga dočekati predsednica Vlade Ana Brnabić, biće vojni aerodrom "Pukovnik pilot Milenko Pavlović".

Pročitajte još:

Tu će zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije, a zatim Medvedeva čeka zgusnut raspored.

Planiran je svečani doček ispred Palate "Srbija", razgovori i radni ručak sa premijerkom Anom Brnabić i članovima delegacija dveju država, kao i potpisivanje više bilateralnih sporazuma. Sledi obraćanje poslanicima u Narodnoj skupštini, obilazak Spomen-groblja oslobodilaca Beograda i Spomenika crvenoarmejcu.

Policijski uviđaj

Masanori Josida

Policijski uviđaj, Foto: Masanori Josida

Nakon razgovora u četiri oka sa Vučićem u Predsedništvu koji bi po planu trebalo da traju 45 minuta, Medvedev će posetiti i Kalemegdan, položiti venac na spomenik "Smrt fašizmu, sloboda narodu" i pozdraviti okupljene građane.

BONUS VIDEO: Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču