Dmitrij Medvedev
Profimedia
Dmitrij Medvedev

Profimedia

Dmitrij Medvedev, Foto: Profimedia

Ruski premijer Dmitrij Medvedev, uprkos prethodnim medijskim najavama, neće doći u oktobru u zvaničnu posetu Srbiji, piše dnevni list Danas.

Dnevnik, pozivajući se na informaciju iz Predsedništva Srbije, piše da nema nikakvih najava da Medvedev dolazi u Beograd u oktobru jer bi, u suprotnom, u već uveliko stigla agenda posete i već bi se obavljale pripreme za dolazak ruskog premijera.

"Reč je o poseti vrlo važnog gosta, takve se pripreme ne mogu raditi dan za dan. Zaključak je da se ni ova, medijski vrlo intenzivno najavljivana poseta, neće dogoditi ovog meseca", rekao je sagovornik Danasa.

List podseća da je Medvedev prvobitno trebalo da poseti Srbiju još u aprilu, tokom izborne kampanje, pa je to odloženo za vreme posle izbora, odnosno za jun.

Tada, međutim, nije došlo do posete jer je Vlada Srbije formirana tek u avgustu, iako je bilo najavljivano da će Medvedev doći odmah po formiranju nove vlasti. Ipak, krajem avgusta u Srbiju je došao potpredsednik SAD Džozef Bajden, pa su mediji objavili nezvanične informacije da nije bilo zgodno da se odmah potom u Srbiji pojavi i Medvedev.

Šta je pravi razlog više puta odlagane posete Medvedeva Beogradu nije moguće saznati, piše Danas, ali pretpostavlja se da bi jedan od razloga mogao biti i sporni status ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Komentari (7)

Ljilja

07.10.2016 10:16

Pravi razlog nalazi se u svojoj luksuznoj vili u Jajincima. Svi su ga "procitali" i svi ga se klone. Izgubio je svaki moguci kredibilitet u svetu, trci po nekim skupovima, juri strane drzavnike po hodnicima ne bi li ih video na sekund u prolazu i da to naravno zabeleze rezimske kamere da jos malo produzi vlast i putem rezimske propagande obmanjuje narod o svojim "grandioznim" projektima i "prijateljstvima" sa svetskim liderima. Rezultati i stvarnost nam kazuju drugacije.

sole

07.10.2016 17:22

@Ljilja - bravo!

Драгомир

07.10.2016 20:49

@Ljilja - Љиља,ел си ти видела ту луксузну вилу у Јајинцима где ја имам једну од неколико кућа у комшилуку и по околини Авале.Ел ти заборави колико смо ми из СНС добили гласова?Да ти немаш вирус шешељизам који ако се има побрљави главу?Хајде да ти му га малкице о'ладиш јер ако си се добро удала не би вако писала.Ако неси удата 'ватај неког богатог татиног сина.'Беш љубав јер паре не значе ништа али млоооого лепо делују на живце!

pera565

08.10.2016 09:55

@Ljilja - To koliko ste vi iz SNS dobili glasova,a i sve ostale partije,nam govori da niko(ako ovde postoji demokratija)nema mandat da samostalno donosi neke veoma vazne odluke koje se ticu svih nas i nase dece.Ako ste vi iz SNS glasali za to da vas vodja sve odluke donosi sam,to je vas problem i nedostatak hrabrosti da sami upravljate svojim zivotom.Zato ne solite pamet ljudima svojom zaostavstinom iz proslosti.

Penzioner

07.10.2016 13:47

Bas lepo da ustedimo neki dinar

Beba

07.10.2016 18:34

Koji ce nam da udomi jos nekog Srpskog kriminalca

Kiza

07.10.2016 20:37

Daleko mu lepa kuca