Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev
EPA/Yury Kochetkov
Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

EPA/Yury Kochetkov

Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev, Foto: EPA/Yury Kochetkov

"U delegaciji bi trebalo da bude i direktor ruske državne korporacije Rosatom Aleksej Lihačov s kojim će biti potpisani dokumenti oko uslova izgradnje nuklearnog istraživačkog centra koji su vezani za finansiranje i logistiku ruske strane. Posebna pažnja posvetiće se uslovima nabavke PVO sistema "pancir S" po znatno nižoj ceni. Načelni dogovor je bio da za srpsku vojsku ta cena bude 10 miliona dolara, ali pošto je ovaj sporazum tajna ne zna se da li će se svi uslovi kupovine definisati tokom posete Medvedeva", navodi sagovornik.

PROČITAJ JOŠ:

Tokom posete Medvedeva biće, između ostalog, potpisan i fitosanitarni sporazum kojim će se jasno definisati uslovi pod kojima će Srbija u budućnosti moći da izvozi voće i povrće u Rusiju. Time će se izbeći dosadašnji nesporazumi vezani za izvoz voća i povrća u tu zemlju.

pancir, pancir SM, pvo sistem

printscren youtube

pancir, pancir SM, pvo sistem, Foto: printscren youtube

Taj dokument je izuzetno važan za našu stranu, jer se očekuje da se nakon jasno definisanih kriterijuma, koji su nedavno usaglasile obe strane, poveća izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda, čija je vrednost prošle godine bila oko 320 miliona dolara, a potpisaće ga sa srpske strane ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Pre dva dana telefonom me pozvao Lavrov - Zlatno doba je prošlo!

Zlatno doba za Prištinu je prošlo, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a na opasku kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Zajednica srpskih opština "mrtvo slovo na papiru" odgovara da je "takozvana nezavisnost Kosova mrtvo slovo na papiru".

Pored ovog sporazuma, srpska i ruska strana potpisaće i još tri u oblasti železničke infrastrukture.

BONUS VIDEO: