Vlada Srbije Nemanjina
Alo!/Marko Đoković
Vlada Srbije

Alo/Vladimir Marković

Vlada Srbije, Foto: Alo/Vladimir Marković

Strah od koronavirusa i želja da se od zaraze zaštite učinila je da naši političari počnu na raznorazne načine da podižu imunitet. Oni su nam otkrili neke svoje trikove ujedno dajući i savete građanima...

Koliko se lider Nove Srbije Velimir Ilić uplašio koronavirusa saznali smo svi pre nekoliko dana kada je završio u bolnici nakon što je pojeo preveliku količinu domaćeg meda, ali i propolisa. Njegov postupak nasmejao je mnoge, a ni on nije odoleo da se našali na svoj račun na društvenim mrežama.

Branislav Nedimović

Alo!/Vladimir Marković

Branislav Nedimović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sve ove dane provodi radno, ali nam je otkrio da se trudi da redovno unosi vitamine u svoj organizam.

Njegov kolega iz Vlade, ministar za rad Zoran Đorđević namerava da se što zdravije hrani.

- Ali to nije ništa neuobičajeno za mene, uvek unosim zdrave namirnice. Takođe, tu je fizička aktivnost, sa sinom u kući vežbam veslanje. Kada je reč o higijeni, poštujem sve preporuke Ministarstva zdravlja i svima savetujem da se pridržavaju njihovih saveta i preventivnih mera - navodi Đorđević.

Potpredsednica Skupštine iz redova SRS-a Vjerica Radeta pojačala je unos južnog voća ovih dana...

Vjerica Radeta

Tanjug

Vjerica Radeta, Foto: Tanjug

- Pre svega savetujem građanima da ostanu kod kuće i da izlaze samo kad moraju. A što se imuniteta tiče, ne radim ništa panično. Pijem limunadu bez šećera, čaj sa đumbirom. Mandarine, jabuke, narandže, možda malo više nego uobičajeno - kaže Radeta.

Poslanik Marijan Rističević priznaje da on „od vitamina preferira slaninu i kobasice“.

- Poslanički imunitet nam sada ništa ne znači, tu vrstu imuniteta virus skida, a i ovaj zdravstveni je poprilično na klimavim nogama. Lično jedem slaninu i kobasice i tako jačam organizam, ali ne znam koliko išta pomaže. Sada padaju i atomske sile, a ne naši imuniteti. Kada sam pričao da je ovaj mali virus kao mala zmija koja obara najvećeg bika, niko mi nije verovao. Najvažnije je da u ovom momentu budemo disciplinovani, samo nas čelična disciplina može spasti – uveren je Rističević. 

Krle: Spavajte!

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ali i lekar, navodi da je najvažnija stvar za jačanje imuniteta dobar san.

- Znači, lepo se ispavajte, čitajte Čehova, izbegavajte susrete i još važnije izbegavajte idiote koji šire paniku sa društvenih mreža i pojedinih medija - savetuje Krstić.