Sergej Trifunović
Alo!/Nenad Vujanović
Sergej Trifunović

Alo!/Nenad Vujanović

Sergej Trifunović, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

„Slobodni građani“ koji su pobegli iz PSG-a najpre zbog ponašanja Saše Jankovića, a posle toga i nakon izbora novog predsednika Sergeja Trifunovića, formiraće uskoro novi pokret ili stranku, saznaje „Alo!“.

Naša saznanja potvrđuje i profesor Rade Veljanovski, koji je na čelu PSG-a bio u periodu od ostavke Jankovića do izbora Trifunovića, kada je i otišao iz tog pokreta!

Pročitajte još:

 

Veljanovski, koji je otvoreno rekao da je izbor glumca za predsednika PSG-a bio čista nameštaljka, te da on to mesto ne zaslužuje, za naš list ističe i da će nova organizacija definitivno biti formirana pre marta, kada će, po svemu sudeći, u našoj zemlji biti održati vanredni parlamentarni izbori.

Saša Janković

Alo!/Marko Đoković

Saša Janković, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Da li će se to što pravimo zvati pokret ili nekako drugačije, ostaje da vidimo, ali najverovatnije će uskoro nastati jedna nova organizacija, koja će se sastojati uglavnom od ljudi koji su izašli iz Pokreta slobodnih građana, a možda i od nekih drugih ljudi, videćemo, u zavisnosti od toga ko će nam se još priključiti - kaže Veljanovski.

Na pitanje da li će možda on biti na čelu te nove stranke, kaže da će to mesto verovatno pripasti nekom mlađem.

- Ne želim da budem na čelu, ali ću verovatno biti u rukovodstvu te organizacije. Mesto predsednika pripašće nekom malo mlađem - kaže Veljanovski.

Pročitajte još i ovo:

 

Kako saznajemo, postoji šansa da se u novu političku organizaciju učlani i Saša Janković, koji je iz pokreta koji je osnovao izašao nakon što je za predsednika izabran Sergej Trufunović.

Osim Jankovića, u novoj organizaciji će se naći sigurno i dojučerašnji članovi predsedništva PSG-a Miloš Marković, Snežana Tasov, Jene Maglai, Radomir Ðinić, Zoran Hamović, Radomir Ðunić i najverovatnije Aleksandar Olenik, koji je bio protivkandidat Sergeja Trifunovića za predsednika... A upravo je on prema nekim našim informacijama viđen za predsednika nove stranke na našem političkom nebu.

Novi pokret obesmisliće postojanje PSG!

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da će pojava novog pokreta ozbiljno uzdrmati i onako gotovo uništen Sergejov PSG i na neki način obesmisliti njegovo postojanje.

- Taj pokret ili stanka koja se pravi svakako će biti ozbiljna konkurencija pokretu Sergeja Trifunovića, budući da su usmereni ka istoj ciljnoj grupi. Tu će zasigurno biti cela ekipa koja je u PSG-u od početka i ta konkurencija će u velikoj meri obesmisliti postojanje PSG-a. Vrlo je mali kolač koji je namenjen svima njima - zaključuje Anđelković.