POSLANICI POSTAVLJALI PITANJA Marković pitao da li će tužilaštvo pokrenuti postupak protiv Bakića zbog pretnji “nekakvim dugim cevima”

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković pitao je da li će tužilaštvo pokrenuti postupak protiv sociologa Jove Bakića zbog pozivanja na revoluciju i pretnji “nekakvim dugim cevima”.

Aleksandar Marković
Aleksandar Marković, Foto: Alo!

On je dodao da se u delu medija “koje kontrolišu Ðilas, Šolak i ostali” povodom policijskog saslušanja Bakića danima stvara histerija da se radi o napadu na njega, gušenju slobode izražavanja i represiji.

- Taj Jovo Bakić, koji se predstavlja kao sociolog, u više je navrata prizivao neke revolucije, revolucionarne sudove, prebijanje političkih protivnika, jurnjave po ulicama i slične scenarije, a kap koja je očigledno prelila čašu, bila je izjava o dugim cevima u kontekstu upada dela opozicije u zgradu RTS-a - naveo je Marković i dodao da bi Bakić u bilo kojoj drugoj zemlji već bio uhapšen i procesuiran zbog takvih izjava.

 

Smatra da postoji “široki front” u kome učestvuju najrazličitiji faktori kojima je zajednički imenitelj “mržnja prema Aleksandru Vučiću i SNS”, a u njemu su, kaže, neki takozvani mediji, dok neki glume da su nezavisni stručnjaci, novinari, sudije…

 

- Poruka za njih je da džabe prizivaju prebijanje ljudi i revolucije, 5. oktobar se u Srbiji više neće dogoditi - rekao je Marković.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi