Marko Đurić
Printscreen
Marko Đurić

Printscreen

Marko Đurić, Foto: Printscreen

* Đurić je pozvao Srbe u južnoj pokrajini da masovno izađu na izbore i dajući glas Srpskoj listi spreče manipulaciju

* Ðurić je na Pinku rekao da je Rada Trajković iz Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa perjanica te liste, a Nenad Rašić njen "potrčko" i pravi saradnik

* Kaže da Srbi pozivaju Albance da glasaju za njih iako znaju to nijedan Albanac nikada ne bi uradio

"Nisu u staju da se odupru nalozima spolja, dela međunarodne zajednice čiji je nalog jasan, a to je učiniti sve da se Srpskoj listi, odnosno predstavnicima države Srbije na KiM, na ovim izborima iseku krila, kako bi bile isečene sve veze sa Srbijom", rekao je Ðurić.

Ðurić objašnjava će se posle izbora videti da su i u sredinama gde nema nijednog Srbina, pošto su proterani, biti glasova za Srbe koji su protiv države Srbije i to putem takozvanih nevažećih listića.

"Samo se dogovore albanske vladajuće stranke kako da zamene te listiće i gurnu ih Radi i Rašiću. Posle će da kažu da su imali smo spot i da je to dalo rezultate", naveo je Ðurić.

Pročitajte još:

 

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je u toj situaciji jedini odgovor da izađe što više Srba, kao nikada do sada, odnosno da izađe svaki Srbin sa pravom glasa, jer će Srbi jedino masovnošću moći da zaštite svoju izbornu volju.

"Neće moći da pokradu hiljade glasova ako svaki Srbin sa pravom glasa izađe i tako omogući da se sačuvaju organske veze sa institucijama države Srbije. Apelujem da imamo prema Albancima jedan glas, a to je glas države Srbje. Srpska lista je jedini državni projekat Srbije putem koga Srbija čuva svoj institucionalni uticaj u pokrajinskm institucijama. I zato sviđala se nekom ova ili ona politika, direktna podrška državi Srbiji je da se podrži Srpska lista", poručio je Ðurić.

Nenad Rašić, Aljbin Kurti

Public

Nenad Rašić, Aljbin Kurti, Foto: Public

On ne očekuje "spektakularnu" reakciju Međunarodne zajednice na to što se Srbi na KiM očigledno guraju u status građana drugog reda, što im nije dozvoljeno da promovišu predizborne spotove, da dođe neko iz Srbije da ih podrži.

Naglašava da je Srpska lista na tužbu BIRN-a za spot u kome kažu "Kada Srbija zove ja dajem svoj glas" kažnjena sa 30.000 evra.

"Za njih je to govor mržnje. To nam pokazuje da je BIRN pomoćni organ prištinske vlasti", rekao je Ðurić i dodao da za BIRN i Prištinu nije govor mržnje kada "perjanice Dragana Ðilasa Rada Trajković i Nenad Rašić" prave spot na albanskom i pozivaju albanske birače da zauzmu srpska mesta u parlamentu u Prištini i kada za Srpsku listu kažu da je "monstrum".

Da Srbe pretvaraju u građane drugog reda svedoči i to, kako kaže, što je ljudima iz centralne Srbije zabranjeno da dođu da ih podrže pred izbore.

Pročitajte i ovo:

 

"Tokom noći izdali nalog policiji da kontrolišu administrativnu liniju, da ne bi bi bilo ko došao da podrži Srpsku listu. Sa druge strane član Bundestaga Stefan Švarce govorio u Gnjilanu na skupu Pokreta samoopredeljenje i sedeo pored Kurtija koji se zalaže protiv dijaloga sa Srbijom", naveo je Ðurić.

Rada Trajković i Rašić podržavaju nezavisno Kosovo i, kako kažu, stvaranje najnovije države, napomenuo je Ðurić.

Direktor Kancelarije za KiM dodaje da su Albanci složni kada treba da izvrše pritisak na Srbe, kao i deo međunarodne zajednice i da se nisu slučajno ustremili na Srpsku listu.

"Njima je cilj da dovedu Srbe koji će reći da prihvataju nezavisno Kosovo", dodao je Ðurić.

Muškarac (20) uzeo nož i krenuo da kolje!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 02.10.2019. 07:40 - 02.10.2019. 07:55 U Gračaničkoj ulici u naselju Kaluđerica u iznajmljenom stanu P. T. (20) ubio je majku Tatjanu (56). najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Osumnjičeni je nožem više puta ubo majku u grudi, a zatim je nesrećnoj ženi prerezao vrat.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata