Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Foto: EPA

* Đurić i Klimov potpisali Kalinjingradsku inicijativu

* U pitanju je završni dokument nedavno održane međunarodne konferencije u posvećene evropskoj bezbednosti u 21. veku

* Prijateljstvo i političko razumevanje predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i strateška saradnja SNS i Jedinstvene Rusije, predstavljaju, kako je ocenjeno, čvrst temelj za nastavak jačanja bratskih odnosa srpskog i ruskog naroda i dveju država

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić i predsedavajući Komisije za međunarodnu saradnju Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrej Klimov potpisali su danas u Beogradu Kalinjingradsku inicijativu, završni dokument nedavno održane međunarodne konferencije u posvećene evropskoj bezbednosti u 21. veku.

Pročitajte još:

Kako je saopšteno iz SNS-a, u završnom dokumentu konferencije, na kojoj je 27. septembra u Kalinjingradu ispred SNS-a govorio Marko Ðurić, navodi se, između ostalog, da su strane potpisnice opredeljene za jačanje mira na području koje čine zemlje OEBS-a i da su protiv nezakonitog mešanja u suverena pitanja država članica.

Marko Đurić

Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kalinjingradska inicijativa promoviše razumevanje i prijateljstvo među članicama OEBS-a i uklanjanje podela i linija razdvajanja, u cilju jačanja ekonomskih i humanitarnih veza među državama.

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin

Alo!

Foto: Alo!

Potpisnici, takođe, izražavaju opredeljenje za borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima, kao i protiv rasizma, ksenofobije, diskriminacije, fašizma i glorifikacije nacizma.

Ðurić i Klimov su se tokom današnjeg susreta takođe saglasili da vladfajuće stranke u Srbiji i Rusiji treba da nastave intenzivnu saradnju u borbi za miroljubivu koegzistenciju nacija i država u Evropi i poštovanje međunarodnog prava.

Novinar Bojan Dacović ušao u zgradu Predsedništva, Vučić se vanredno obraća! U pitanju je okupacija!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 13:18 - 14.10.2019. 13:33 Vučić se ponovo obraća građanima. Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen * Predsednik Vučić obraća se iz Predsedništva * Vučić moli Vladu u Prištini da se "spusti na zemlju" * Takođe apeluje i na međunarodnu zajednicu Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji i ocenio da bi svaki pokušaj „ukidanja" Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca.

Prijateljstvo i političko razumevanje predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i strateška saradnja SNS i Jedinstvene Rusije, predstavljaju, kako je ocenjeno, čvrst temelj za nastavak jačanja bratskih odnosa srpskog i ruskog naroda i dveju država, kaže se u saopštenju.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!