Marko Bastać
Tanjug/Dragan Kujundžić
Marko Bastać

Tanjug/Dragan Kujundžić

Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mario Spasić, generalni sekretar:

"Postoji osnovana sumnja da Gradska opština Stari grad u Gradu Beogradu, pod rukovodstvom Marka Bastaća, predsednika Gradske opštine, sklapa fiktivne ugovore sa firmama „Codex trade” d.o.o. i „Rispekt legal“ d.o.o. iz Beograda, sa ciljem angažovanja izvršilaca za obavljanje nesistematizovanih poslova u Gradskoj opštini Stari grad, bez navođenja o kakvim se nesistematizovanim poslovima radi, ko je odlučio koja lica će biti angažovana i na kojim poslovima, koje su im zarade, kao i to na koji način se meri učinak lica koja su angažovana i dr.

Imajući u vidu napred navedeno, kao i činjenicu da se 20 odsto budžeta gradske opštine utroši u ove svrhe, odnosno da su za period 2016-2020 godine pomenutim firmama dodeljeni poslovi u najmanjem iznosu od 167 miliona dinara, zahtevali smo od Tužilaštva za organizovani kriminal da naloži sprovođenje istrage sa ciljem da se ispitaju svi poslovi Gradske opštine Stari grad, na čelu sa Markom Bastaćem, sa firmama „Codex trade” d.o.o. i „Rispekt legal“ d.o.o. iz Beograda, da se utvrdi da li su postupci javnih nabavki sprovođeni u skladu sa zakonom, kao i to da li se radi o fiktivnim poslovima sa ciljem pranja novca. Takođe, zahtevali smo da budu pribavljeni i zapisnici budžetske inspekcije Grada Beograda i Ministarstva finansija, kako bi se zaključilo ima li opisanih radnji izvršenja i drugih krivičnih dela."

Komentari (1)

dragan

09.08.2019 14:21

Ovaj idiot ne može da shvati da je njegovo i sa čime on može da raspolaže je samo ono što je nasledio od oca i majke ili je to isto kupio.