Marija Obradović
Tanjug/Dimitrije Goll
Marija Obradović

Privatna arhiva

Marija Obradović, Foto: Privatna arhiva

Narodna poslanica Marija Obradović najoštrije je osudila verbalni napad Sergeja Trifunovića na novinarku Srpskog telegrafa i apelovala na sve zene u Srbiji, posebno politicarke i aktivistkinje koje se bore za postovanje osnovnih ljudska prava i ravnopravnost polova, da podignu svoj glas i osude svaku mizoginu izjavu koja poziva na nasilje.

Pročitajte još:

 

"Poslednji u nizu napada na novinarke, izveden za nečasni interes Ðilasa, Jeremica, Obradovica i njihovog SzS, kroz usta Sergeja Trifunovica, tortura nad novinarkom Srpskog telegrafa, zahteva jasnu reakciju svakog coveka kom je stalo do normalne i pristojne Srbije! Da jasno porucimo nasilnicima: ne, žene u Srbiji nisu kurve"; navela je Obradović u saopštenju dostavljenom medijima.

Sergej Trifunović

Tanjug/Sava Radovanović

Sergej Trifunović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona se u saopštenju pita kakko smo stigli do toga da je meta napada "Ðilasovog drustva i njegovih izvođaca radova" svaka zena u Srbiji koja podrzava Aleksandra Vučića i da li je to sloboda misljenja za koju se zalaze SzS.

"Da li je to model novog drustvenog uređenja kad oni ponovo dođu na vlast", upitala je Obradović, te dodala da ona ne želi Srbiju u kojoj zene nazivaju prostitutkama i najvulgarnije vređaju i omalovazavaju, samo zato sto rade svoj posao i misle drugacije.

Ovo nasilje mora da stane, jer predstavnici Ðilasovog saveza nisu pristojna Srbija, poručila je Obradovićeva.