Milomir Marić u jutarnjem programu
Youtube screenshot

 

Milomir Marić u jutarnjem programu

Youtube screenshot

Milomir Marić u jutarnjem programu, Foto: Youtube screenshot

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Jedino što je Ratko pitao svog sina jeste gde se nalazi, a on mu je rekao da je kod mene u studiju i da je gost u mojoj emisiji. Sve što je general uradio je to da je pozdravio mene i moje goste. Mi nismo razgovarali sa njim, a telefon je sve vreme držao Darko Mladić i isključivo je sa njim pričao, tako da nijedan prekršaj nije napravljen - kaže Marić za portal "Srbija Danas".

Kako kaže, pojedini mediji su preneli da je Ratko direktno zvao televiziju Happy, što, tvrdi nije tačno.

- General nikako nije mogao to da uradi, on jedino može da zove članove svoje porodice, a s druge strane Haški tribunal snima sve razgovore i sve je znao, tako da je notorna laž da je on zvao našu televiziju! To nam je sve priredila urednica jednog srpskog medija, ona je zvala Haški tribunal da pita ko Mladiću dozvoljava da zove televiziju, pa su napravili tu lažnu priču - kaže Marić.

Mladićevo uključenje uživo u emisiju kod Marića

Printscreen: TV Happy

Mladićevo uključenje uživo u emisiju kod Marića, Foto: Printscreen: TV Happy

Podsetimo, Darko Mladić, uživo u Jutarnjem programu TV Happy gde je gostovao sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem i članom ruske Dume Pavel Dorohin pozvao je svog oca telefonom i zamolio ga da se obrati javnosti.

General Ratko Mladić javio se istog trenutka i putem telefonskog poziva pozdravio goste u studiju, a posebno lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

- Ljubi vas deda Ratko. Ovaj Marić neka dođe da me obiđe, neka on intervjuiše Vojislava Šešelja, a i Voja neka dođe. Pozdravljam i Šešeljevog sina, i da znaš on će biti bolji od tebe, kao što je i Darko bolji od mene. Poseban pozdrav za Rusiju. Pozdrav za Pavela i neka otvori oči šta ovaj NATO hoće, mnogo se šire ka Rusiji. I neka Voja malo omrša, živi bili - poručio je u telefonskom razgovoru general Ratko Mladić.

Sekretar Haškog tribunala naredio je, nakon ovog događaja, da telefonski razgovori genererala Ratka Mladića budu nadzirani u sledećih mesec dana. Nalogom sekretara Olufemi Elijasa, koji je sud objavio danas kasno popodne, upravi pritvora u Sheveningenu nalaže se i da preslušaju telefonske razgovore koje je Mladić vodio u proteklih sedam dana, uključujući i jutrošnji.

Pored slušanja Mladićevih razgovora, sekretar Elijas je danas naredio i da budu sačinjeni pisani sažeci tih razgovora.

To je, po sudskom sekretaru, neophodno radi održavanja bezbednosti i reda u pritvoru, a u interesu je sprovođenja pravde.

Nalog za nadziranje Mladićevih telefonskih razgovora ne odnosi se na privilegovanu komunikaciju sa njegovim advokatima.

Generala Mladića (77), bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, Haški tribunal je nepravosnažno osudio na doživotni zatvor.

 

Komentari (2)

Goran NS

16.11.2018 23:59

Maricu, imenuj tu novinarku.

Laki

17.11.2018 23:53

Maricu ne glumi nevinasce sve je to uz tvoj blagoslov da podignes rejting, ti ne biras sredstva