Siniša Mali
Alo!/Dejan Briza
Siniša Mali

Alo!/Dejan Briza

Siniša Mali, Foto: Alo!/Dejan Briza

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je danas, reagujući na kritike predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa o prodaji Komercijalne banke, da je ugovor kojim se predviđa prodaja te banke potpisan 2009. godine, za vreme Vlade Mirka Cvetkovića, kada je ministarka finansija bila članica DS Diana Dragutinović.

Marko Bastać

Alo!/Vladimir Marković

„Dragan Ðilas ili ima jako slabo pamćenje, ili je toliko bezobrazan, bahat i licemeran da se pravi da ne zna kada je doneta odluka o privatizaciji Komercijalne banke. Ovom izjavom on zapravo kritikuje svoju Demokratsku stranku i odluke njenih funkcionera. Podsetiću vas da je te godine i sam Dragan Ðilas učestvovao u vlasti, kao gradonačelnik Beograda. Ovo nije bila naša odluka, samo smo bili dovoljno sposobni da sprovedemo preuzete obaveze“, rekao je Mali.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

On je dodao u saopštenju da država mora da poštuje ugovore sa međunarodnim finansijskim institucijama, nezavisno od toga ko je na vlasti.

„Iako ova vlast nije potpisnik tog ugovora, dovoljno smo odgovorni i znamo da treba da ga ispoštujemo. Ne bežimo od toga, kao što su to radili Ðilas i njemu slični. Isto tako nismo bežali ni onda kada smo grad Beograd i državu zatekli pred bankrotom. I tada smo morali da sređujemo ono što su nam oni ostavili - praznu kasu i propala javna preduzeća. Zato je Srbija danas stabilna zemlja“, zaključio je Mali.

Đilas je ranije danas ocenio da je prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju.

Pročitajte još:

 

Komentari (5)

Goran

03.06.2019 19:21

Za vreme vladavine DS-a je uništen srpski bankarski sektor.

Tanja

03.06.2019 20:15

Djilas se mnogo pravi naivan i ne seca se sta i kad su oni doneli koje odluke koje se sad moraju postovati

Rade

03.06.2019 20:45

Đilas je vodio katastrofalnu ekonomsku politiku.

Vera

03.06.2019 20:48

Nikada takva katastrofalna politika je nezapamćena.

Maja

03.06.2019 21:25

Neka se Djilas osvrne na svoje propuste, a ne druge da kritikuje.