Siniša Mali
Alo.rs
Siniša Mali

Alo.rs

Siniša Mali, Foto: Alo.rs

"Nema činjenica, nema predloga, samo laži, svaki dan nove laži, od 24 stana u Bugarskoj, pa doktorata i moje porodice", rekao je Mali za tv Pančevo.

On je podsetio da je tada pokrenuo krivičnu prijavu protiv nn lica u Bugarskoj i dobio papir od Tužilaštva Bugarske da je utvrđeno da potpisi u ime Siniše Malog nisu njegovi i da se vodi istraga protiv nn lica koje je dalo potpis.

Navodi i da je doktorat radio na temu privatitacija i restrukturiranje, čime se bavio 20 godina.

"Ne postoji osoba u Srbiji koja ima veće znanje po pitanju procena vrednosti kapitala, transakcija, kupovine i prodaje preduzeća, i to je bila i tema mog doktorskog rada. Međutim, na kraju je ispalo da ja, koji sam imao besprekornu akademsku karijeru i ocene, da sam plagijator", kaže Mali.

Marko Dimić, Aleksandar Korolija, protest, Rektorat

Alo

Marko Dimić, Aleksandar Korolija, protest, Rektorat, Foto: Alo

Ocenjuje da su Ðilas, Trifunović, rektorka, napravili politički projekat protiv njega i da se i to unapred znalo, „studenti“ "1 od 5 miliona", njih 15, blokiraju rektorat, znaju odluku unapred. "I na kraju, jel to politika ili autonomija Univerziteta, odlučite se", kaže Mali.

Navodi i da je sam sebi rekao da treba gledati racionalno.

"Ja ću napisati novi doktorat, nije problem. Ako je ovo vrhunac njihovog uspeha, svaka čast. Oni nek tako rade, a mi ćemo da se borimo na svoj način- novim fabrikama, radnim mestima i novim auto-putevima. Meni je najvažniji glas naroda, a narod kaže da imamo rezltate i to se vidi", poručio je mali.

Govoreći o rezultatima navodi da je stopa nezapslenosti 9,5 odsto, najniža od kad se meri.

"Mi smo sada u trećem kvatalu ove godine imali stopu rasta od 4, 8 odsto, na istom nivou kao Mađarska, kada je to bilo, da smo prvi u Evropi. Jel to bolje ili gore od njihovih negativnih stopa rasta. Javni dug 78 odsto sad smo na 51 odsto, jel to bolje ili ono što ste ostavili? Je bolje suficit ili deficit koji ste vi pravili? Je bolje da gradimo auto-outeve ili da ne gradimo ništa. Budimo realni. Imali smo prvi pozitivni rebalans u istoriji. To je mnogo bolje nego da se borimo mržnjom kao opozicija, a bez ikakvog plana i rezultata", istakao je Mali.

On dodaje da su plate povećane u proseku od 8 do 15 odsto, penzije takođe i da je to sve rezultat odgovorne politike.

"Rasteretili smo privredu, uradili sve što smo obećali. Imamo sada Nacionalni investicioni plan, 10 do 12 milijardi evra projekata iz svih oblasti", navodi Mali i dodaje da se poseban akcenat stavlja na mlade ljude, da ne odlaze iz zemlje.

"Našoj deci hoćemo da ostavimo čiste račune, jer smo odgovorna Vlada", zaključio je Mali.

Komentari (5)

sasa

08.12.2019 19:02

Svako se dokazuje na svoj nacin, predsednik drzave radom i trudom dok se opozicija sluzi lazima.

Cedica

08.12.2019 19:23

Ni jedna laz ne moze umanjiti ogromne uspehe koje nasa vlast postize!

Zaki

08.12.2019 19:29

Siniša Mali je svojom posvećenošću, iskustvom, i znanjem oporavio naše finansije i pokazao da razume tu sveru ekonomije. Mali će napisati novu doktorsku disertaciju, za razliku od opozicije koja nikada neće uspeti da popravi svoje vandalsko i nasilno ponašanje.

Milica

08.12.2019 19:35

Mogu da ponište doktorat Siniše Malog ali znanje koje on poseduje i sposobnosti, zahvaljujući kome je toliko učinio na mestu ministra finansija, nikada neće moći da mu oduzmu.

Jana

08.12.2019 19:48

Srbija se razvija, rezultati se vide iz dana u dan..sve je to posledica truda i rada ove vlade..