Ana Brnabić
Alo!/Ana Paunković
Ana Brnabić

Alo!/Ana Paunković

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Ana Paunković

Vlada Srbije ne bi menjala svoje ciljeve i ono što radi, čak i u slučaju da sve članice Evropske unije kažu da proširenja neće biti u narednih 10 ili 20 godina, što nije slučaj, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne bi trebalo govoriti o proširenju dok se ne sprovedu reforme unutar EU, kazala da je Makronov stav poznat i da ne utiče na ciljeve Vlade Srbije.

Kalemegdan

Alo / Nenad Vujanović

Premijerka je, odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, kazala da su tri stuba Vlade Srbije - ekonomska stabilnost, reforma javne uprave i vladavina prava oblasti u kojima moraju da se nastave započete reforme, i istakla da se to prvenstveno radi zbog građana Srbije.

Pročitajte još:

U sprovođenju reformi u tim oblastima, kako je kazala, Srbiji pomaže EU u procesu evrointegracija kroz otvaranje i zatvaranje poglavlja.

- Čak i da nema proširenja, moja vlada neće ništa promeniti u svom radu. To kada ćemo postati članica EU, zavisi od sadašnjih članica - kazala je srpska premijerka.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll