ODLAZI SA MESTA PREDSEDNICE SKUPŠTINE Maja Gojković ima veliku i posebnu molbu za svog naslednika u parlamentu!

Gojković je naglasila da veliki izazovi čekaju novog predsednika Skupštine Srbije navodeći da joj smeta politička nepismenost onih koji kažu da će sada u parlamentu biti lako.

Maja Gojković
Maja Gojković, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Biće velikih pritisaka u državi i parlamentu da se u tom zdanju radi onako kako neko drugi zamišlja, rekla je danas doskorašnja predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković tokom rasprave o izboru predsednika najvišeg zakonodavnog tela.

Takođe je navela da bi bilo neiskreno od nje da kaže kako "žali za nekim ko neće da učestvuje na izborima" i dodala da su oni njena politička konkurencija i da može da se ponaša ko kako hoće.

- Neko misli da treba ući glasovima u skupštinu, neko silom, a neko misli da će ih neko ugurati i obezbediti im vlast u državi. To je prošlost - poručila je Gojković.

Predsednica parlamenta u dva mandata je na početku obraćanja rekla da je stvar političke kulture da i ona kaže nekoliko rečenica danas, jer bi, prema njenoj oceni, zlonamerni deo javnosti mogao njeno ćutanje da protumači na drugi način.

- To je nešto sa čime će se suočiti i budući predsednik: sa mnogobrojnim predrasudama, podmetanjima, lažnim vestima, tumačenjima kako se u parlamentu radi... To će činiti oni koji parlament nisu videli, a kamoli živeli ovim životom - rekla je Gojković.

Ona je navela da je kao predsednik parlamenta imala veliku podršku među poslanicima većine, ali i u velikom delu opozicije, iako se o tome u javnosti, kako kaže, nije govorilo budući da se u pojedinim medijima, ali i van Srbije jedan deo opozicije posmatra kao manje, a drugi kao više vredan.

- U prvom mandatu sam imala podršku poslanika koji su se danas opredelili da glasaju protiv (izbora Ivice Dačića) - rekla je Gojković i objasnila javnosti da nije mogla da određuje kako će se ponašati svih 250 poslanika i kakvu će sliku poslati, jer su za to, kako kaže, odgovorni svi poslanici.

Naglasila je da ne može niko da kaže da je kao predsedavajući izazvala poslanike Dveri da joj upadnu u kabinet i da je maltretiraju psihički i fizički, a dodala je i da je u trenutku kad je bolovala od korona virusa morala da zove zaposlene u Skupštini kako bi im javila da sklanjaju slike da se ne bi dogodilo ono što se desilo 5.oktobra - da nestanu umetničke vrednosti.

- Ova zgrada pripada građanima Srbije i važno je da se svi zajedno izborimo za to da nas oni poštuju i da ne budemo interesantni medijima samo kada se desi neki odvratan incident, tuča lii psovanje - istakla je Gojković.

Ujedno je zamolila budućeg predsednika parlamenta da se nastavi rad Komisije koja istražuje posledice NATO bormbardovanja 1999. godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi