Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

- Poštovani građani, u maju mesecu moći ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali i rezultata srpske države. Već 6. maja idemo sa isplatom 30 evra pomoći i podrške svim našim penzionerima, zaslužili su. Dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i ljudima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija - kazao je predsednik.

Kako je dodao, već 10. maja ide se na isplatu 50 posto minimalca preduzetnicima - mikro, malim i srednjim preduzećima.

- 12. maja krećemo sa isplatom 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili, a već 20. krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i, razume se, 200 evra za nezaposlene na Kosovu i Metohiji - najavio je Vučić.

Odmah posle toga ide se sa, kaže, drugom tranšom od 600 evra za autoprevoznike.

- Dakle, sve to je bilo moguće samo zahvaljujući vašem strpljenju, vašem radu i vašem trudu. Istovremeno, hoću da vas pozovem još jedanput da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa ovom epidemijom, da je pobedimo - onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate - zaključio je on.

Komentari (1)

Bane

03.05.2021 17:08

Zašto prvo ne vratiš sve kosovare u zavičaj, pa da malo rade a ne, da dobijaju po dve plate( i od Kosova i od Srbije) i zauzimaju nepismeni radna mesta školovanim Srbima po Srbiji. A, Zna se i kakvo je školstvo bilo na Kosovu - "Dok stoji voz u Obiliću, završite brzo fakultet".