Gordana Čomić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Gordana Čomić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Gordana Čomić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Poslanice Gordana Čomić, Nataša Vučković i Vesna Marjanović pristupiće novoj proevropskoj političkoj opciji

* One prave novu stranku zajedno s drugim političarima

* Kako „Alo!“ saznaje, u planu je, pored ove u kojoj će biti Čomićeva i Vučkovićeva, osnivanje i još jedne proevropske političke stranke, dok preostale demokrate planiraju rušenje Zorana Lutovca, prvog čoveka DS-a

Zoran Lutovac

Printscreen

Zoran Lutovac, Foto: Printscreen

Vest da je više opozicionih političara „demokratske i proevropske provenijencije“, kao i predstavnika pojedinih nevladinih organizacija, stalo iza dokumenta pod nazivom Deklaracija „Za evropsku Srbiju“, koji će biti predstavljen u subotu u Beogradu, ukazuje da je na pomolu nova politička opcija. Naime, ta deklaracija je, kako saznajemo, uvod u formiranje nove političke stranke.

Pročitajte još:

To ujedno znači i da je posredi još jedno cepanje DS-a jer iza tog dokumenta stoje poslanice demokrata koje su bile protiv ulaska DS-a u Savez za Srbiju i koje su bile protiv bojkota izbora. Kako „Alo!“ saznaje, oko nove političke priče uključio se i Nenad Konstantinović, a pominju se i nekadašnji funkcioneri LDP-a Bojan Đurić i Ivan Andrić.

Opasno zapretio predsedniku Vučiću! Priželjkuje građanski rat!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 19.11.2019. 15:51 Šapčani rekli ne Zelenoviću. Nebojša Zelenović, Foto: Alo! Vladimir Marković * Koga uopšte predstavlja Zelenović u Šapcu?! * U potpunosti je izgubio podršku javnosti * Nebojša Zelenović teško je podneo najnoviji poraz Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu zbunjen je svakodnevnim izjavama i objavama gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, jer nismo sigurni koga on predstavlja, sa koje pozicije i u čije ime se obraća javnosti.

Iza te deklaracije stali su, prema pisanju medija, i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar, kao i predstavnici organizacije „Srbija 21“, koja je i inicirala tu deklaraciju.

Zoran Lutovac

Printscreen

Zoran Lutovac, Foto: Printscreen

- Aleksandar Vučić već ima antievropsku alternativu u Savezu za Srbiju. Ali, nema proevropsku opoziciju, a to će biti oni koji su okupljeni oko Deklaracije - rekao je izvor Tanjuga.

Pročitajte još:

Ključna razlika između Ðilasovog Saveza za Srbiju i onih koji će se okupiti oko pomenute deklaracije je, kaže isti izvor, odnos prema Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare