Zoran Lutovac
Tanjug/Tara Radovanović
Zoran Lutovac

Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Povrh svega, lider stranke ne da izveštaj o trošenju 300.000 evra koje je dao Đilas.

Dragan Đilas

prinstcreen

Dragan Đilas, Foto: prinstcreen

Ljudi koji su zaposleni u DS mesecima nisu dobili plate, pa će zato krenuti u štrajk, otkriva izvor iz DS.

Zavisi od drugih

- U DS je već dugo teška finansijska situacija. Strankom faktički upravlja Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora, koji je pod kontrolom Dušana Petrovića iz Šapca. Njih dvojica Lutovca doživljavaju kao izvršioca njihovih planova, jer Lutovac nema svoje ljude, a pritom ni finansije, već zavisi od Šapca i onoga što mu oni daju. A kako mu je slavina prilično zavrnuta poslednjih meseci, tako ni zaposleni mesecima ne dobijaju plate. Lutovac nijedan dinar nije obezbedio. Prvo mu je pomagao Đilas, a kad je on zavrnuo česmu, nekoliko poslednjih meseci mu na kašičicu daju ova dvojica iz Šapca, ali to nije dovoljno za plate - otkriva sagovornik.

Bez odgovora

Dodaje i da vrh stranke namerava da na sednici GO pritisne Lutovca da otkrije šta se desilo sa 300.000 evra dobijenih od Đilasa, to jest kako je novac utrošen.

- Na sednici GO će, po svemu sudeći, biti prisutne dve trećine članova odbora koji će tražiti da Lutovac da izveštaj kako je trošio pare koje je Đilas uplatio u fond DS „Ljuba Davidović“. Takođe, zbog svega što se dešava u stranci i potpunog urušavanja njene infrastrukture, pokušaće se i smena Lutovca. Baš zato rukovodstvo pokušava da nagovori zaposlene da pričekaju sa štrajkom do tada - priča izvor.