Nebojša Zelenović
Alo! Vladimir Marković
Nebojša Zelenović

Alo! Vladimir Marković

Nebojša Zelenović, Foto: Alo! Vladimir Marković

Presuda Apelacionog suda u Novom Sadu kojom je pravosnažno odbačena optužba protiv gradonačelnika Šapca, Nebojše Zelenovića, za nenamensko korišćenje budžetskih sredstava zbog zastarelosti, nije oslobađajuća, nego odbijajuća, ocenio je potpredsednik Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov.

Jovanov je u gradskom odboru SNS-a u Šapcu, pošto je pokazao i pročitao saopštenje suda, ocenio da Zelenović nema pravo da se hvali da je oslobođen i da je nevin jer sud, kako je rekao, o tome nije ni odlučivao, nego je samo konstatovao da je od vremena kada je uradio ono što mu se stavlja na teret prošlo toliko vremena da je postupak zastareo.

Milenko Jovanov, SNS

Youtube/Printscreen

Milenko Jovanov, SNS, Foto: Youtube/Printscreen

- To znači da je krivično delo za koje je bio optužen, izvršeno u određenom vremenskom periodu pre nas, odnosno pre današnjeg dana, odnosno pre dana kada je sud doneo svoju presudu i da je protokom vremena došlo do nastupanja zastarelosti - rekao je Jovanov.

Kako je naglasio, Zelenović nije oslobođen i on nema papir da pokaže da je pošten, častan i nevin, i da je na normalan način obavljao funkciju gradonačelnika Šapca.

- Nebojša Zelenović može da zahvali svojim advokatima, i u određenoj meri sprskom pravosuđu, što je postupak protiv njega trajao četiri godine, ali je proteklo četiri godine od izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, pa je zato postupak zastareo - rekao je Jovanov.

Jovanov je dodao da je Zelenović "ponovo slagao" i obmanuo građane Šapca.

- Ponovo je pokušao da podvali građanima Šapca. On je prvo izašao na konferenciju za štampu, pročitao delimično presudu do onog dela koji govori o tome da on nije oslobođen, nego da je zastupila zastarelost - rekao je Jovanov, dodajući da Zelenović nije pružio nikakav dokaz da nije namenski trošio budžetska sredstva i da nije oštetio građane Šapca.

Jovanov je ocenio da Zelenoviću za izlazak na izbore treba nekakav dokaz, nekakav papir, kojim će pokušati da ubedi grđane Šapca da nije ono što jeste.

Jovanov je dodao da treba razmišljati u nekoj narednoj promeni zakona u Srbiji da ovakva krivična dela ne zastarevaju ovako brzo "kako lopuže ne bi mogle da se vade na zastarelost, a onda još da mašu tim presudama kao da su najneviniji na svetu".

Komentari (1)

Nenad

09.02.2020 12:40

Svi ovi političari Šabački ne vrede jednog štapa ovčarskog sa Paštera jedni druge nabedjuju da su lopovi a niko nije pravosnažno osuđen šta to znači za njih ne postoji sud i to je Pravna Banana Zemlja