Stevan Bakić, Subotica
Grad Subotica
Stevan Bakić, Subotica

Grad Subotica

Stevan Bakić, Subotica, Foto: Grad Subotica

„Danas smo bili gosti u domu našeg sugrađanina Miroslava Vidača i njegove supruge Elvire. U ovoj čestitoj porodici živi četvoro dece i mi smo došli da im, kao Grad, pomognemo. Želimo ovim putem i da se zahvalimo Miroslavu što je 1999. godine, kao mlad vojnik bio na braniku otadžbine. Služio je na najtežem mestu, na junačkoj karauli Košare, gde je naša vojska zaustavila znatno mnogobrojnijeg neprijatelja. Za taj podvig svoj život je žrtvovalo 108 boraca, među njima i Subotičanin Josip Sič, koga se i u ovoj prilici sa posebnim poštovanjem sećamo“, izjavio je gradonačelnik Bakić.

Stevan Bakić, Subotica

Grad Subotica

Stevan Bakić, Subotica, Foto: Grad Subotica

Miroslav Vidač je preživeo bitku, ali mu je od posledica ranjavanja život od tada znatno otežan, rekao je gradonačelnik, i dodao da će Grad Subotica u narednom periodu pomoći Vidaču da reši zdravstveni problem vezan za nogu u kojoj se i dan-danas nalaze geleri.

„Želimo danas da poručimo i njemu i svim našim veteranima koji su branili otadžbinu, da je Grad Subotica tu da ih podrži i pomogne na svaki mogući način. Kao što je i država Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, progovorila otvoreno o NATO agresiji i herojskoj odbrani zemlje 1999. godine, tako smatramo da kao lokalna samouprava imamo dužnost da i mi podržimo i sistemski i pojedinačno sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji. U to ime, živela Subotica, živela Srbija“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Bakiću na poseti i pomoći u vidu većeg broja paketa hrane, kućne hemije i sredstava za higijenu, Vidač je kazao da mu je drago što država u poslednjih nekoliko godina neguje sećanje na bitku na Košarama i ceni žrtvu koju su borci podneli.

„Gradonačelnik Bakić je prvi zvaničnik koji me je posetio, on je prvi gradonačelnik koji me je pitao sa kakvim se problemima susrećem i da li mi treba pomoć. To ću dugo pamtiti, kao što ću zauvek pamtiti i bitku na Košarama i 6. jun 1999. godine kada sam, kao vojnik na redovnom odsluženju vojnog roka, ranjen u predelu desne butine. Živim skromno, sa suprugom Elvirom i naše četvoro dece, na salašu nadomak Subotice, ali ponosan što sam bio učesnik bitke koja je postala simbol odbrane otadžbine”, istakao je Miroslav Vidač.

Pročitajte još: