Miki Manojlović
Rajko Ristić
Miki Manojlović

Rajko Ristić

Miki Manojlović, Foto: Rajko Ristić

Otišli su toliko daleko da su tražili i da mu se oduzme nacionalna penzija, da bude lustriran, a upućene su mu i najgore uvrede... 

Izjava legendarnog glumca Mikija Manojlovića da su protesti koje opozicija organizuje uzaludni, te da će javne ličnosti koje u njima učestvuju biti iskorišćene, bila je dovoljna da pristalice Dragana Đilasa i njihovi mediji u Srbiji ospu drvlje i kamenje na njega, zaboravljajući koliko je taj čovek učinio za srpsku kulturu u svetu.

Pročitajte još:

 

- Opozicija sada nema program, tako da je njihov protest uzaludan - rekao je Miki Manojlović za „Dojče vele“.

Dragan Đilas

Alo!/Marko Metlaš

Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Naravno da smo i mi politički umešani. Evo, dok se protesti događaju u Beogradu, ja u Zagrebu igram „Kralja Lira“ u Hrvatskom narodnom kazalištu. I to je politika. Otvaranje HNK u trenutku kada je desnica jaka - rekao je Manojlović za „Dojče vele“.

Đilasove pristalice su, blago rečeno, poludele zbog ovih reči, pa su počele da Manojlovića nazivaju botom i da traže lustraciju.

- Ostaviti mu avion, uzeti mu nacionalnu penziju posle lustracije, kao što bi trebalo svakom od botova koji su radili u javnim preduzećima oduzeti sedam godina staža dok su botovali na radnom mestu - jedan je od komentara koji su se dopali i Sergeju Trifunoviću.

Sergej Trifunović

Alo!/Nenad Vujanović

Sergej Trifunović, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- E, ako je Predrag Miki Manojlović rekao da su protesti uzaludni, onda su uzaludni. Ajmo, pakujte se u svih tih 40 gradova diljem Srbije i kući - napisao je ironično Trifunović na Tviteru.

Trivanova: Zamislite vlast onih koji bi da linčuju glumca

Jelena Trivan, direktorka „Službenog glasnika“, prokomentarisala je za „Alo!“ brutalne napade opozicije na Mikija Manojlovića koji su usledili zbog njegovog stava o protestima.

- Nosilac francuske Legije časti, Dobričinog prstena i počasni doktor evropske akademije za film po mišljenju protestanata nema pravo na sopstvena uverenja, već ga zbog toga treba kazniti?! Ako će tvorci takvog mišljenja definisati demokratiju u Srbiji, treba da budemo ozbiljno zabrinuti. Zamislite vlast onih koji bi Mikija Manojlovića da linčuju jer je uzeo pravo da misli svojom glavom! Minimum koji se očekuje od opozicije je da se ogradi od ovakvih izjava i da se izvini Mikiju Manojloviću i svim građanima Srbije koji hoće da žive u zemlji u kojoj neće biti vređani i linčovani jer misle drugačije - kazala je Jelena Trivan.

 

 

Intervju odjeknuo u regionu

Za razliku od nekih opozicionih u Srbiji, mediji u regionu sasvim drugačije su reagovali na intervju koji je dao Manojlović i nikome nije palo na pamet da kritikuje slavnog umetnika. Njegov intervju je juče bio jedna od glavnih vesti, a korektno ga je preneo portal „index.hr“,kao i mnogi drugi koji tradicionalno nisu naklonjeni vlasti u Srbiji.

 

Komentari (4)

Lela

03.02.2019 10:01

Opozicija je jasno pokazala da joj je jedini program nasilje.....

Nikoletka

03.02.2019 10:02

Ovo su oni i njihova politika,vesamo sve koji nam se usprotive i ne misle kao mi jer drugacije odgovore nemamo i ne znamo.Uzas,opozicija,prevrsila svaku meru ljudskog razuma.

Nadica

03.02.2019 10:03

To ke politika za koju setaju ulicama , srav ih bilo.

Lela

03.02.2019 10:09

Opozicija jedino zna da vredja i siri mrznju....