Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik je posle obilaska hotela odgovarao na pitanja novinara:

Predsednik je posle odgovarao na pitanja novinara:

On je odbio da komentariše peticiju koju su Obradović i Đilas pokrenuli protiv prodaje Komercijalne banke, ističući da su oni ljudi koji su izuzetno dobro upravljali bankama, da je posle morao da se vraća dug.

- Tako su dobro upravljali bankama da smo morali da platimo 400-500 milona evra. Naš bankarski sistem je stabilan, ekonomija je snažna, nikada nije bila snažnija, ali želimo da budemo još jača - rekao je Vučić.

On je na pitanje novinara o kratkim spotovima kojima prikazuje nova ulaganja i projekte, kao i na koji je najponosniji, Vučić je rekao da će o tome govoriti na kraju mandata.

- Ponosan sam i na ovaj hotel iako nije mojih ruku delo - rekao je Vučić.

Nakon toga, predsednik je upitan kad očekuje da će nam biti predložen Ahtisari plus plus plan.

- Možda za tri meseca, možda tri godine, svejedno to će se dogoditi. 

Predsednik je posle toga odreagovao na opasku koju je čuo iz gomile.

- Ljubinka, nemojte to ni u šali da govorite. Koronavirus nije stigao u Srbiju!

Prisutne je na početku pozdravio Tomislav Momirović, koji je posle povlačenja roditelja Nade i Đorđa, zajedno s bratom Urošem preuzeo upravljanje jednom od najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Potom se pristunima obratio predsednik Vučić i čestitao Momirovićima na otvaranju hotela.

- Danas kada se trudimo da uhvatimo korak s najrazvijenijim zemljama Evrope, učimo da je tržište jedino merilo vrednosti, kako za uslugu tako i za kompaniju. Torbe kompanije Mona su danas na najvišem svetskom nivou. Kada prođete kroz ovaj hotel ne postoji čovek koji nije ponosan na vaš rad i uspeh. Pre dve godine ovde je bila velika rupa, nisam bio siguran da će uspeti. Danas ova lepotica ovde predstavlja razvojni deo grada i ceo Dorćol će procvetati zbog hotela Mona plaza - rekao je predsednik na početku obraćanja.

On je kompaniji Mona poželeo da zapošljavaju što veći broj ljudi.

- Kompanija Mona je uložila mnogo novca u ovaj deo grada i uticala na njegov izgled i razvoj, i tek će ga menjati - rekao je Vučić.

- Mi smo u januaru imali 24 odsto rast noćenja, kineski turisti su porasli za 140 odsto, ali sada je došla panika u Evropi koju ćemo prevazići, kao i mnogo gore stvari.

Smanjenje nezaposlenosti u Srbiji

Nezaposlenost u Srbiji je smanjena za više od 50 posto, sa 700.000 na 300.000 ljudi. Pored toga, Srbija je postala lider u regionu po prilivu stranih investicija što je omogućilo otvaranje novih radnih mesta i rast BDP-a od 4 odsto, po čemu je naša zemlja u samom vrhu Evrope.

U Srbiji su sada dostupni i bolje plaćeni poslovi, poput 15.000 otvorenih radnih mesta i IT industriji koja su dostupna svima koji imaju potrebne kvalifikacije.

Komentari (1)

Kostadin

27.02.2020 18:05

U jednom periodu direktor Komercijalne banke bio je otac Vuka Jeremića.