Ljiljana Jakšić i Džo Bajden
printskrin pink
Ljiljana Jakšić i Džo Bajden

printskrin pink

Ljiljana Jakšić i Džo Bajden , Foto: printskrin pink

Naime, 2016. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je tada američkog potpredsednika u svom kabinetu, a nakon službenih sastanaka, pokazao mu je najčuveniju četvrt u Beogradu - Skadarliju.

Upravo tu, Ljiljana je imala priliku da upozna Bajdena s kojim je razmenila nekoliko rečenica, a onda mu poželela toplu dobrodošlicu stihovima koje inače recituje u najpoznatijem delu Beograda. Nakon toga, njih dvoje su zaplesali uz pesmu Zvonka Bogdana - „Kraj jezera“.

Ljiljana te 2016. godine nije ni slutila da će jednog dana moći da ispriča svojoj sedmogodišnjoj ćerkici da je njihala kukovima sa predsednikom Amerike.

- Sada je sve viralno, tako da sam sigurna da će ona to sama videti, ako ne bude, reći ću joj - rekla je Ljiljana za „Alo!“ na početku razgovora i prisetila se susreta sa Bajdenom.

- Iskrena da budem, samo sam radila svoj posao, jer je to nešto što najviše volim i zauvek će mi ostati u sećanju sve lepo iz Skadarlije, pa i taj susret sa sadašnjim predsednikom Amerike. Pozdravila sam ga kao i sve druge drage ljude koji dolaze u naš lepi Beograd i Skadarliju - kaže glumica i dodaje:

Ljiljana Jakšić i Džo Bajden

printskrin pink

Ljiljana Jakšić i Džo Bajden , Foto: printskrin pink

- Moram priznati da nisam ispratila ceremoniju inauguracije, ali verujem da je bilo lepo. Što se tiče moje poruke Bajdenu, mogu da kažem da je uvek dobrodošao u našu Srbiju, u našu Skadarliju i da slobodno može ponovo da nam dođe da se družimo.

Na pitanje da li je više bila pristalica Trampa ili Bajdena, čuvena Salveta je rekla:

- Žena sam koju politika nikada nije zanimala, a posebno ne američka.

Podsećanja radi, Bajden je tada od Aleksandra Vučića na poklon dobio i kožne opanke koje je kupio od jednog prodavca u Skadarliji, dok mu je uručen i skadarlijski žirado šešir, zaštitni znak beogradske boemske ulice i članska karta Društva „Skadarlija“.

- Hvala vam na gostoprimstvu, žao mi je, moram da odem, hvala vam na ljubaznosti - rekao je tada Bajden.

Pročitajte još: