Rasim Ljajić
Alo / Dejan Briza
Rasim Ljajić

Alo / Dejan Briza

Rasim Ljajić, Foto: Alo / Dejan Briza

On je saopštio i da će se prva šetnja u Novom Pazaru održati u subotu, 9. marta, i da će nositi naziv „Za sigurnu budućnost”.

S druge strane, Rasim Ljajić, lider SDPS-a i potpredsednik Vlade, podsetio je da je on još ranije kazao da nema nikakvog opravdanja za takve proteste.

- Vlada ulaže napore da poboljša infrastrukturu u Sandžaku, sada počinje dugo najavljivana rekonstrukcija puta Tutin - Novi Pazar, izgradnja puteva na Pešteri, vodovoda i elektromreže u Tutinu. Takođe su u planu i drugi infrastrukturni projekti u Sandžaku. To je prilika koja ne sme da se propusti. Protesti u Sandžaku ponovo vraćaju Sandžak na listu neuralgičnih mesta, što je istovremeno i štetno i pogrešno. Institucije u ovoj zemlji su mesto za rešavanje svih aktuelnih problema, a ne ulica. A posebno što je situacija u Sandžaku i specifična, i osetljiva, i nije isto ako protestujete u Pazaru ili u Valjevu i Kragujevcu - poručio je Ljajić za „Alo!”.

Muamer Zukorlić

ALO foto Dejan Briza

Muamer Zukorlić, Foto: ALO foto Dejan Briza

Protiv protesta je i Muamer Zukorlić, lider SPP-a i narodni poslanik, koji ističe da mu ne pada na pamet da se odaziva na poziv Ugljanina i ovakve opozicije.

- Stranka pravde i pomirenja je u Narodnoj skupštini partner vladajućoj većini. Dok smo partner, mi smo lojalni i korektni, ne igramo na dve stolice kao drugi političari. Mi nastojimo da nagomilane probleme rešavamo kroz institucije sistema sa nadležnim državnim organima - kazao je on za „Alo!” i dodao da je očekivao takav potez od lidera SDA Sandžaka.

Pročitajte još:

 

- Radi se o nastavku politike koju određuje svojevrsno licemerstvo, gde Ugljanin, na nivou vrha stranke i na svom ličnom nivou, održava taj opozicioni kurs sa vrlo oštrim i strogim gardom prema vlastima i predsedniku republike, a paralelno sa tim, njegovi najbliži saradnici u Tutinu organizuju doček predsedniku i ponašaju se kao partneri. Drugi problem ove najave je nov izazov prema partneru u vlasti na lokalnom nivou i u BNV-u, a to je aktuelni potpredsednik Vlade, gospodin Rasim Ljajić. Ovo je još jedan izazov Ljajiću - poručio je Zukorlić i dodao:

- Ugljanin je nazvao proteste „Za sigurnu budućnost”, a kampanja predsednika Srbije se zove „Budućnost Srbije”. Jasno vam je kako naš Suljo radi, on je i ovu ideju uzeo od Vučića da bi je iskoristio protiv Vučića.