Obradović i Bastać
Alo! Vladimir Marković
Obradović i Bastać

Alo! Vladimir Marković

Obradović i Bastać , Foto: Alo! Vladimir Marković

Boško Obradović, lider Dveri, na taj način ispoljava bes što je rejting njegove stranke najniži od osnivanja i da mu se partija bukvalno raspada, pa će članovi uskoro moći da se prebroje na prste. Obradovića će, kako saznajemo, vrlo brzo napustiti čak i Marija Janjušević, njegova najodanija saradnica, koja ga je slepo pratila i zajedno s njim učestvovala u svim akcijama, pa i onim najluđim (unosila kamen u parlament).

Obradović, čije se ponašanje jedino može uporediti sa ponašanjem Marka Bastaća, predsednika opštine Stari grad, svoju agresivnost ne skriva čak ni pred TV kamerama, a pretnje svakog dana iznosi i na Tviteru. Tako je juče Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika Beograda, zapretio da će ga zadesiti sudbina gradonačelnice iz Bolivije koju su građani polili crvenom farbom, a zatim ošišali.
Ni Boškovi sledbenici ne zaostaju, naprotiv, trude se da ga prevaziđu. Dragan Spasić, predsednik Opštinskog odbora Dveri u Trgovištu, šokirao je sve brutalnim uvredama i pretnjama.

- Treba napraviti popis uticajnih SNS lica i posle promene vlasti migrante naseliti u njihovim kućama i stanovima, dati im njihove ćerke i žene da ih siluju - napisao je Spasić na Fejsbuku. Istine radi, Obradović ga je nakon tog skandala smenio sa mesta predsednika Opštinskog odbora, ali to ne može da promeni ukupan utisak.

Politikolog Jelena Vukoičić navodi da bi nadležne institucije morale hitno da se pozabave Obradovićem jer, kako kaže, žmurenje na njegove pretnje i agresiju postaje opasno.

PROČITAJTE JOŠ:

- Bojim se da u jednom trenutku taj čovek, koji se zaista ekscesno ponaša, može da postane još iracionalniji i nekoga ozbiljno ugrozi. Takođe, njegovo šizofreno ponašanje može lako da inspiriše nekog od njegovih sledbenika da uradi nešto nepromišljeno. I sve da Boško pravi taj haos samo zbog medijske pažnje, mogao bi da motiviše ljude koji su njemu lojalni, a koji imaju psihičke probleme i kriminogene sklonosti, da nekom naude. Ovaj slučaj iz Trgovišta to dokazuje. Organizacije poput Dveri privlače upravo ljude koji imaju psihičke probleme, vrlo ekstremistički način razmišljanja, mnogo mržnje prema raznim društvenim grupama, a ti ljudi bi da se dokazuju svom lideru - kaže naša sagovornica.

Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a, naglašava da je „Boško potpuno izgubio kompas baš zato što će uskoro morati da počne da odgovara za brojna krivična dela koja je počinio“.

- Toga je i sam svestan i onda je u agoniji, zna da mu poslanički imunitet neće mnogo pomoći. Ponaša se kao ludak, a trudi se i da kopira Bastaća. Kada pravda zakuca na njegova vrata, odmah će da počne da priča da je to politički progon. Svi u njegovoj stanci koji iole politički vrede shvatili su da ne treba da gube vreme sa tom budalom i sasvim je normalno što ga napuštaju - zaključuje Đukanović.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"