Boško Obradović
Facebook/Srpski pokret Dveri
Boško Obradović

Facebook/Srpski pokret Dveri

Boško Obradović , Foto: Facebook/Srpski pokret Dveri

Posle 88 godina od atentata i ranjavanja članova Hrvatske Seljačke Stranke Ivan Pernar se vratio u Beograd. Radi se o potomku advokata Pernara koga je u tadašnjem zdanju parlamenta ranio poslanik Radikalne stranke Puniša Račić. Obradović za “Alo!” objašnjava da je u pitanju istorijski događaj.

- Pradeda Ivana Pernara, doktor prava Ivan Pernar bio je jedan od aktera onih zaista nemilih, pa i krvavih scena koje su se odvijale u Skupštini Kraljevine Jugoslavije. Ovo je jedna od najvažnijih vesti za Balkan u ovome času, rodila se jedna generacija mladih balkanskih političara koji su spremni da traže sličnosti, a da razlike koje svi dobro znamo stave u drugi plan - kazao je dodajući da ovu trojicu političara spaja izuzetno kritičan odnos prema EU i NATO, ali i stranim bankama koji deru kožu sa leđa građanima Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

- Ono što je godinama unazad spojilo Dveri i Živi zid u Hrvatskoj jeste borba za zaštitu porodičnih vrednosti. To su razlozi zbog čega ova nova generacija političara na Balkanu nastupa ovako solidarno - tvrdi lider Dveri i dodaje da Pernar nosi veoma lepe utiske iz Beograda, čak su ga i brojni građani prepoznavali i pozdravljali.

 

- On je stekao oreol Hrvata koji govori otvoreno i iskreno o svim temama, čak i kada se ne slažemo. To je razlog da mi prema njemu gajimo osećaj poštovanja - naveo je Obradović i istakao da je siguran da mu birači neće zameriti ovo druženje.

- Birači Dveri su inteligentni ljudi i njima je jasno da na ovaj način mi ne menjamo ništa od naše spoljne politike i odnosa prema genocidu u Nezavisnoj državi Hrvatskoj učinjenom prema Srbima ili bilo čemu drugom što mi smatramo da je ogoroman problem u odnosima između Srba i Hrvata. Međutim, svako ko pročita program Živog zida u Hrvatskoj ili prati šta Marko Milačić radi u anti-NATO kampnaji u Crnoj Gori svakako će u tome videti veoma sličan, a često i istovetan program onome što Dveri rade u Srbiji - rekao je ističući da su oni svi zajedno “jedna nova balkanska antisistemska, antiestablišment politička priča”.

- Vidite da je to danas u svetu veoma aktuelno, od Bregzita preko Trampa, do novih predsednika Bugarske i Moldavije. Kreće jedan novi politički talas u koji se mi sjajno uklapamo - kazao je najavivši svoj odlazak u Zagreb.

- Dobio sam poziv od Ivana Pernara i lidera Živog zida Ivana Vilibora Sinčića da posetim hrvatski Sabor i budem njihov gost u Zagrebu. Rado ću se odazvati - rekao je Obradović.

Komentari (1)

Tamara

18.11.2016 11:55

Zamislite molim vas - ubacite se nekako u Skupstinu s 4,999% glasova VELIKI OPOZICIONAR DVERI i onda VASA EMINENCIJA prima i ugoscuje nekog u Skupstini ? Uzgred imate gostovanje ovog decka iz ''hrvatske'' kod one debeljuce ''bujanca'' - debeljuca ga je preveslao za sve pare i unistio sve simpatije koje je decko svakako imao medju LJUDIMA . A ja sam se licno ceo dan smejala kako on opisuje SATANINU MOC - citat - ''TO JE MASON 33 STUPNJA I ON VJERUJE DA IZRAVNO KOMUNICIRA S VRAGOM'' ha ha ha ha ha