Aleksandar Vučić
Alo!/Rajko Ristić
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

Pročitajte još:

Sastanak će početi u 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Američki senatori, demokrata Kris Marfi i republikanac Ron Džonson, juče su boravili u Prištini.

Aleksandar Vučić i američki senator Ron Džonson

Tanjug/Tanja Valić 29-08-2017

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Iako su prvobitno dvojica uticajnih američkih senatora, republikanac Ron Džonson i demokrata Kris Marfi planirali da posete Rusiju, Ukrajinu, Srbiju i tzv. Kosovo. Međutim, zbog toga što se Džonson nalazi na crnoj listi i zabranjen mu je ulazak u Rusiju, njihov plan je morao se svede Srbiju, Ukrajinu i tzv. Kosovo.

Džonson, republikanac i biznismen iz Viskonsina, iako je u politici tek nešto manje od decenije, vrlo je uticajan u vašingtonskim političkim krugovima. Predsedavajući je Potkomiteta za Evropu u Komitetu Senata za spoljne poslove.

Albanci uveli nove mere protiv naše zemlje! Predsednik Vučić na udaru!

AUTOR: Alo/Tanjug DATUM I VREME: 03.09.2019. 17:16 - 03.09.2019. 18:22 Priština beži od dijaloga. Aleksandar Vučić, Foto: EPA * Priština je uvela nove mere protiv Srbije * Srpskim političarima biće zabranjen ulaz na Kosovo * Zabrana ulaska i predsedniku Vučiću Osvrćući se na mogućnost posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zimberaj je istakao da ova odluka važi za bilo kojeg političara koji nije sa Kosova.

Prema rečima nekadašnjeg šefa Koordinacionog centra Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića, dvojica američkih senatora dolaze u Srbiju da snime situaciju na terenu.

"Mislim da je poseta važna i da treba da čuju stavove Srbije, naročito što, sa imenovanjem Metju Palmera, oni sada postavljaju novu koncepciju po sistemu ’molimo obe strane da se uzdrže‘, a to je u konkretnom slučaju teza da Srbija, čujte molim vas, iritira prištinske vlasti time što lobira kod drugih zemalja da ne priznaju nezavisnost Kosova", kaže Čović.

Radi se, dodaje naš sagovornik, o pripremi terena za vruću jesen koja bi trebalo da nastupi nakon izbora na Kosovu i Metohiji i nakon konstituisanja nove vlade u Prištini.

"Iskreno očekujem da će oni imati razumevanja za jednu činjenicu, a to je da je preko 90 odsto ljudi u vlasti na Kosovu počinilo opasne i teške zločine. Mislim da sa takvim ljudima ne može da se napravi nikakav dogovor. Naravno, očekujem i da nam objasne, pošto je Amerika sponzor i donator stvaranja jednog takvog monstruma kakvo je Kosovo, šta znači reč kompromis u smislu kosovskog problema. Prema mom mišljenju, biće velikih pritisaka, biće vruća jesen", ocenjuje Čović.

Bonus video

Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina