Ana Brnabić
Alo/Vladimir Marković
Ana Brnabić

Alo/Vladimir Marković

Ana Brnabić, Foto: Alo/Vladimir Marković

Dok Brnabićeva tvrdi da je rekonstrukcija otvoreno pitanje i da ne treba čekati četiri godine da bi nešto promenili, Joksimovićeva poručuje da je mandat od četiri godine realan i uobičajen rok tokom kojeg se očekuje da neko može da inicira i donese rezultat, osim ako nema nekih većih kikseva ili drugih razloga.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će o rekonstrukciji Vlade prvenstveno razgovarati sa predsednikom Srbije i liderom najjače stranke u zemlji Aleksandrom Vučićem.

- Ovo je ozbiljna tema i ozbiljna država i svakako ću, da ne bude bilo kakve zabune, pre svega o tome razgovarati sa predsednikom Vučićem. On je predsednik SNS-a, stožeru vladajuće koalicije koja u Vladi koju ja vodim daje podršku parlamentu. Najprirodnije je, kao u bilo kojoj zemlji sveta, da razgovaram o tome pre svega sa predsednikom najjače stranke, tako da ću to i uraditi - izjavila je ona gostujući na TV "Pink" i istakla da je rekonstrukcija Vlade „uvek otvoreno pitanje”.

Ružić: Jasan premijerkin stav!

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić podržao je stav predsednice Vlade Ane Brnabić.

- Premijerka ima vrlo jasan, realističan i utemeljen stav koji zavređuje pažnju i podršku - kazao je on za „Alo! ”.

- Ja sam rekla i kada sam bila ministar u Vladi Aleksandra Vučića i kao građanin, pre nego što sam ušla u Vladu, da je meni uvek delovalo kao dobra ta politika gde je rekonstrukcija Vlade otvorena tema. Zašto da ne? Pa nisu ministri bogom dani, nije ni predsednica Vlade bogom dana i tu postavljena. Ako nemate rezultate, ako postoje neki problemi, onda menjate tim da bi davao bolje rezultate - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, ne treba čekati četiri godine „života svih naših građana i privrednika, da bismo nešto promenili”.

Jadranka Joksimović

Alo!/Marko Metlaš

Jadranka Joksimović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

S druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je za „Alo!” poručila da je mandat od četiri godine realni i uobičajeni rok.

- Normalno je i obavezno da o potencijalnoj rekonstrukciji mora da bude konsultovan predsednik i stranka koju vodi. Inače smatram da je mandat od četiri godine, kao i u većini političkih sistema, realni i uobičajeni rok tokom kojeg se očekuje da neko može da inicira i donese rezultat u određenoj oblasti, osim ako nema nekih većih kikseva ili drugih razloga - kazala je Joksimovićeva.

Kuburovićeva: Uvek može i mora bolje!

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je za „Alo!” da Srbiju u poslednjih nekoliko godina vode odgovorni i vredni ljudi, koji su pokazali da mogu da je povedu putem napretka i prosperiteta, a građanima da obezbede bolji život.

- To su, uostalom, potvrdili i građani na prethodnim izborima davanjem nedvosmislene podrške SNS-u, koji je stožer Vlade Srbije. Podrška građana dodatno pojačava odgovornost svakog od nas ne samo prema njima, već i prema stranci koja nas je predložila na ministarske funkcije, ali i prema Vladi u čijem radu učestvujemo. Sa druge strane, uvek može i mora bolje, pa ukoliko neko ne može da prati taj ritam treba da kaže hvala i prepusti nekom drugom ko može više da doprinese bržem napretku naše države - poručila je Kuburovićeva.

 

 

Komentari (8)

Beti

16.03.2018 17:03

Narod je glasao za Vucica a ne za pojedine ministre.Da se narod pita neki od ministara ne bi presli ni cenzus.

Ištvan

16.03.2018 19:00

Treba rekonstruisati i Vladu Vojvodinu. Pokrajnski sekretar za nauku je zaposlio ćerku u Visoku poslovnu školu strukovnih studija u Novom Sadu.

Steva

16.03.2018 19:20

Podrska za Ministra Trivana. Koliko vidim on jedini radi i rezultati su vidljivi. Svi mogu mnogo bolje.

Vanja

17.03.2018 07:40

@Steva - Tako je....Bez zdrave zivotne sredine,hrane i pitke vode dzabe nam je sve ostalo. Trivane je profesionalac koji ce uspeti da nam sprovede Evropske standarde.

Dend

16.03.2018 19:49

Sva podrska Premijerki, njen uspesan rad kao i zalaganje za boljitak Srbije se vidi, a oni koji ne mogu da je prate i koji nemaju toliko zapazenih uspeha treba da se sklone !

nesa

16.03.2018 20:01

Zna se ko ima perje.

vev

17.03.2018 02:03

Pa ovi sto daju podrsku su vidjeni .....a ako se menja vise ministara, pa sta je to? Premijerka ih je birala, sto nije gledala koga bira, 4.godine do kraja mandata ili nek raspisuju nove izbore, ovo je cisto nipodastavanje ljudi koji s glasali na parlamentarnim izborima.

SARA

17.03.2018 07:16

SAMO DA ODE TA ZORANA VEC JE I VRACU DOSADILA.