Goran Vesić na otvaranju klizališta
Alo.rs
Goran Vesić na otvaranju klizališta

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je obišao potpuno uređeno dečje igralište u Ustaničkoj ulici i tom prilikom poručio da će tokom ove godine biti izvedeni radovi na sanaciji još četiri dečja igrališta u opštini Zvezdara, a na teritoriji čitavog Beograda oko 100 terena.

Obnovljeno dečje igralište obuhvata osam rekvizita za igru dece, klackalice, informativne table, klupe, uređen travnjak, a u radove je uloženo skoro 12 miliona dinara.

Dečije igralište

Alo.rs

Dečije igralište, Foto: Alo.rs

Vesić napominje da je plan Grada da se u budućnosti ulaže u takve i slične projekte, i da je dečje igralište u Ustaničkoj još jedna prilika da deca i roditelji zajedno provode vreme.

- U ovom kraju živi negde oko 5.000 ljudi, u širem području oko 12.000, i ovo dečje igralište ne zaostaje ni za jednim igralištem koja imaju deca u Evropi - kaže Vesić.

On napominje da je u poslednje četiri godine obnovljeno 500 igrališta u Beogradu i da je potrebno još nekoliko godina da se ostalih 1.000 dečjih igrališta dovedu u red.

Dečije igralište

Alo.rs

Dečije igralište, Foto: Alo.rs

Član veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je za poslednje tri i po godine rekonstruišano i izgrađeno čak 28 dečjih igrališta na teritoriji opštine Zvezdara i dodao da ta brojka obuhvata i prve dečje igralište u naselju Vojvoda Vlahović, u Malom i Velikom Mokrom Lugu.

- Konjarnik će takođe biti zastupljen sa dva dečja igrališta, radiće se i na Medakoviću, i u Mirijevu, kako bi se deci obezbedila lepša budućnost - poručio je Jeremić.

Sanirano dečje igralište prostire se na površini oko 4.000 kvadratnih metara i nalazi se u blizini vrtića "Čigra" i Osnovne škole "Stevan Sinđelić". Radove je izvelo JKP "Zelenilo -Beograd".