LEKCIJA ZBOG PROSTAKLUKA Lazanski objasnio zbog čega su Rusi zavrnuli gas BiH (VIDEO)

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji, Miroslav Lazanski izjavio je u jutarnjem programu Hepi televizije da je potez dva člana Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da otkažu sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom bio ,,prostakluk".

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

- Ovo u Sarajevu je bio prostakluk. Poseta je bila unapred najavljena, a da odustanu pet minuta pre sastanka... To je Sarajevo - izjavio je diplomata.

Lazanski je prokomentarisao i to što je "gasna groznica" juče tresla Sarajevo.

- Velika sila ima celi instrumentarij načina kako da vas upozori da nekakvo ponašanje ili da nekakav korak nije baš prijateljski - izjavio je Lazanski i dodao da smatra da je potez Šefika Džaferovića i Željka Komšića naručen sa strane.

Prvobitna informacija da će Moskva prepoloviti količine isporučenog gasa BiH promenila se kada je ministar energije FBiH umirivao građane da neće ostati bez gasa usred zime.

Lazanski je, komentarišući posetu Lavrova Hrvatskoj, rekao da Hrvatska zna da je ruski gas jeftiniji i da Hrvati planiraju da remont određenih borbenih sredstava izvrši uz rusku pomoć, te da, sa druge strane, Rusija ima interes na Jadranu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi