Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

 

Na pitanje kako komentariše proteste pokreta "Samoopredeljenje" i to što su on i Milorad Dodik proglašeni personama non grata, Vučić je istakao da je umoran, da se lepo najeo suvih kajsija i da nije video Kurtija.

STIGLA DIPLOMATSKA NOTA! Panika u Prištini, palo sve u vodu, piše crno na belo - Kosovo je Srbija!

- Nisam video nigde Kurtija. On mi neće određivati gde sam persona non grata. Te igre neka ostave za svoje lokalne domene. Mogu da rade šta hoće - rekao je Vučić i dodao:

- Priča o mini Šengenu između Prištine i Tirane je nemoguća, to pokazuje da se sve vreme pozivaju na Evropu i da to koriste kao pokriće. To pokazuje da od Sofijskog sabora Albanci ne osećaju tu vrstu podrške od evropskih sila i to nama pravi probleme - kazao je Vučić.

"VESELJI, SAMO TI DOĐI..." Srpski generali su se "baš uplašili" pretnji zločinaca! "Gospodaru Kosova" poručuju sledeće...

Kako dodaje, Albanci su uspeli da pričama o nacionalnom ujedinjavanju naprave da to bude normalno, jer o tome stalno pričaju.

- U skladu sa tim mi ćemo razmatrati kako da reagujemo u budućnosti. Ja mislim da je najvažnije da se ponašamo mirno i staloženo. Razgovarali smo i o evropskom putu Srbije i o unutrašnjim stvarima koje treba da završimo - naveo je Vučić.

Uskoro opširnije...