Nebojša Krstić
Dejan Briza
Nebojša Krstić

Dejan Briza

Nebojša Krstić, Foto: Dejan Briza

Govor predsednika Aleksandra Vučića na mitingu u Beogradu bio je potpuno racionalan, politički odmeren i bez konfrontiranja, i kada je u pitanju međunarodna zajednica i kada su u pitanju unutrašnje prilike, ocenjuje marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Pročitajte još:

Krstić je na TV Pink rekao da je Vučićev govor bio potpuno racionalan govor u kojem je predstavio svoju viziju Srbije u nastupajućem periodu i to uz, kako kaže, citiranje MMF-a, Svetske banke.

"Ne nešto što su lepe želje, već nešto što su konkretne mogućnosti Srbije", dodaje Krstić.

Preporučujemo još:

Ocenio je da je racionalnost Vučićevog govora ohrabrujuća, kao i činjenica da je pružio ruku saradnje i da je potvrdio da Srbija čvrsto ostaje opredeljena za dijalog, za rešavanje problema dijalogom, pre svega to se odnosi na Kosovo i Prištinu.

Za Prištinu je, kaže Krstić, Vučić opisao na koji sve način blokira pregovore i dijalog.

Naveo je da je Vučić potvrdio da je Srbija, uporkos tome, čvrstvo opredeljana da kosovski problem reši dogovorom što je, dodaje, uslov svih uslova da se Srbija razvija i poboljšava standard svojih građana

"Čini mi se da je ovim govorom pružio ruku i svim građanima koji ne razmišljaju isto kao oni koji su se danas okupili, kojih ima zaista puno", rekao je Krstić.

Dodao je da je i te građane koji nisu bili na mitingu i koji odlaze na neke druge mitinge pozvao na razgovor i nalaženje minimuma zajedničkog interesa kada su u pitanju problemi koje treba rešavati.

"Pomenuo je upravo njih, da među njima ima dosta kvalitetnih ljudi koji su potrebni i sa kojima, uprkos tom drugačijem mišljenju, treba razgovarati i dogovarati se. Mislim da je to je ključna poruka", rekao je Krstić.