Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

"I Srbija i svet izgubili su danas jednog od najvećih umetnika našeg doba. U lavirintima njegovog veličanstvenog umetničkog opusa ostaju svevremene poruke o humanosti, moralnosti, hrabrosti, ali i surovosti ljudske prirode koja je obeležila istoriju sveta. Vladimir Veličković je svojom energijom i jedinstvenim stilom izražavanja snažno obeležio svoju epohu, a na nama je da njegova dela nastavimo da proslavljamo, kao što je on proslavio ime Srbije širom sveta. Izražavam svoje najdublje saučešće i poštovanje prema večnosti njegove umetnosti u koju je danas otišao" - navodi se u telegramu saučešća koje je predsednik uputio porodici Veličković.

Pročitajte još:

Vladimir Veličković veći deo svoje karijere proveo je u Francuskoj gde je odlikovan najvišim francuskim odlikovanjem za kulturu, "Commandeuer de l ordredes Arts et des Lettres" i viteškim ordenom Legije časti.

Završio je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Od 1962. do 1963. godine bio je saradnik Majstorske radionice Кrste Hegedušića u Zagrebu. Seli se u Pariz 1966. godine. Za profesora na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts u Parizu je izabran 1983. godine i na tom mestu ostaje do 2000. Za člana Srpske akademije nauka i umetnosti izabran je 1985. godine.

Vladimir Veličković

Printscreen Youtube

Vladimir Veličković, Foto: Printscreen Youtube

Odlikovan je najvišim francuskim priznanjem iz oblasti kulture i umetnosti, Commandeur dans l'ordre des Arts et des Lettres. Izložbe priređuje od 1951. godine. Izlagao je u većem broju zemalja Evrope i Amerike.

Vučić objavio istorijske vesti! Tiču se svih građana Srbije, a nikad nisu bile bolje!

Predsednik je razgovarao sa zaposlenima Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji su mu napomenuli da se mnogi medicinski radnici koji su otišli u Nemačku vraćaju u Srbiju.

Bonus video

Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (4)

Iki

29.08.2019 14:15

Нека му је вечна слава!

Deki

29.08.2019 14:18

Велики уметник,нека му је лака земља...

2q

29.08.2019 14:43

Srbija je izgubila velikog umetnika

Goran

29.08.2019 15:20

Veličković je veliki umetnik i nosilac Francuskog odlikovanja. Veliki gubitak za Srpsku umetnost.