U POSLEDNJIH ŠEST MESECI U SRBIJI NIJE IZVRŠENO NIJEDNO KRIMINALNO UBISTVO Kovačević: Neshvatlјivi tendeciozni pokušaji omalovažavanja rada kriminalističke policije

Policija rasvetlila 87 procenata ubistava

Dejan Kovačević, načelnik kriminalističke policije
Dejan Kovačević, načelnik kriminalističke policije, Foto: MUP Srbije

 

Povodom pokušaja omalovažavanja rada kiminalističke policije oglasio se i njen načelnik Dejan Kovačević.

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

 

„Potpuno su mi neshvatljivi tendeciozni pokušaji omalovažavanja rada kriminalističke policije od strane pojedinih medija, uprkos činjenici da u poslednjih šest meseci nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo u Srbiji.

Zahvaljujući brojnim preventivnim merama koje je policija preduzela u prethodnom periodu, uspeli smo da sprečimo kriminalne obračune u poslednjih pola godine, međutim to nekima nije bilo dovoljno da prestanu sa omalovažavanjem rada policijskih službenika, koji rade jedan od najtežih poslova u Srbiji. Naprotiv, paušalnim iznošenjem podataka, pokušavaju se osporiti rezultati kriminalističke policije u borbi protiv kriminala i korupcije u Srbiji.

Rotacija, policija, Saobraćajna policija

 

POGLEDAJTE SPOT Evo šta je policija sve uradila u prethodnih 100 dana (VIDEO)

 

Istine radi, policija je rasvetlila 87 procenata ubistava koja su se dogodila u Srbiji u poslednjih pet godina, što je veoma dobar rezultat, mnogo bolji nego u nekim daleko razvijenijim zemljama. Takođe, broj ubistava poslednjih godina je dva do tri puta manji nego što je to bilo početkom 2000-ih. Tokom 2017. godine u našoj zemlji je izvršen najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina.

 

Želim da podsetim javnost i da je policija u prethodnih nekoliko godina uspela da rasvetli više od 10 ubistava iz ranijeg perioda, od kojih su neka počinjena i pre dve decenije. Uprkos velikom protoku vremena, zahvaljujući upornosti policijskih službenika, rešeno je ubistvo Gordane Inđić iz 1996. godine, ubistvo Dragomira Kalinića koji je ubijen 1998. godine u Bariču, trostruko ubistvo koje je počinjeno 2000. godine u jednom preduzeću u Novom Beogradu, ubistvo Tihomira Ponjevića iz 2002. godine, ali i mnoga druga.

U ime svih profesionalaca iz kriminalističke policije, koji predano i požrtvovano rade veoma težak posao kako bi građani Srbije bili bezbedniji, apelujem na sve da se u informisanju javnosti rukovode činjenicama i iznesu prave podatke o stanju bezbednosti, kao i da podsete građane kako je bilo pre 10 ili skoro 20 godina, kako bi imali realnu sliku o trenutnoj bezbednosnoj situaciji. “

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi