Kosta Latinović
Facebook printscreen
Kosta Latinović

Facebook printscreen

Kosta Latinović, Foto: Facebook printscreen

Kosta Latinović, pripadnik rakovičkog klana, danas član pokreta Dveri organizovao je nošenje vešala na protestu koalicije Dragana Đilasa.

Pročitajte još:

Latinović, koji je osuđen za neka od najtežih krivičnih dela, ovu akciju izveo je sa članovima Dveri Slobodanom Glišićem i maloletnim N.P, koji je lično i nosio vešala.

Brzom akcijom policije mladić koji je nosio vešala, kao i mladić koji je šetao pored njega tokom subotnjeg protesta identifikovani su danas i trenutno se nalaze u policijskoj stanici PU "29.novembar" na saslušanju.

Preporučujemo i ovo:

Slobodan Glišić je član pokreta Dveri i na društvenim mrežama postoje njegove zajedničke slike sa liderom tog pokreta Boškom Obradovićem tokom komunikacije sa građanima na ulici.

Kosta Latinović

Facebook printscreen

Kosta Latinović, Foto: Facebook printscreen

Latinović je osuđivan čak 7 puta, između ostalog i za otmicu, prevare, krađu i nanošenje lakih telesnih povreda.

On je inače dobro poznat u beogradskom podzemlju.

- Prema obaveštajnim podacima, ovaj mladić je bio vrlo blizak prijatelj i saradnik sa Nebojšom Stojkovićem Stojketom, liderom rakovičko- miljačkovačkog klana i naslednikom Zorana Uskokovića Skoleta. Kada je Stojković uhapšen u "Sablji", zbog ubistva Veselina Veska Božovića i Miroslava Sekulića Sekule, ali i mnogih drugih krivičnih dela, Latinović je postao "solista" - navodi izvor.

Kosta Latinović

Facebook printscreen

Kosta Latinović, Foto: Facebook printscreen

Sa grupom drugih ljudi, Latinović je 2004. priveden, a prema rečima nadležnih tada njima se na teret stavljalo podstrekivanje na ubistvo i druga krivična dela.

Prema saopštenju MUP iz te godine, privedeni su Slaven Jelić i Nikola Vujović koji su se dogovorili da ubiju M.Š. koga je Jelić upoznao u zatvoru u Švedskoj. Vujović je formirao ekipu za kontinuirano praćenje M.Š. u kojoj su bili Milutin Kaluđerović, Dejan Milutinović, Kosta Latinović i Zoran Bojić. Oni su tada privedeni sudiji zbog sumnje da su učestvovali u dogovorima za likvidaciju.

Kosta Latinović

Facebook printscreen

Kosta Latinović, Foto: Facebook printscreen

Inače, ćerka Koste Latinovića Kristina Latinović bila je na listi pokreta Dveri za odbornike, a na društvenim mrežama postoji njena slika sa jedne od tribina, gde je bila učesnik zajedno sa Srđanom Nogom, poslanikom pokreta Dveri.

Policija potvrdila

Vešala, Terazije

Alo.rs

Vešala, Terazije, Foto: Alo.rs

S.G. i N.P., iz Rakovice, će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo rasna i druga diskriminacija biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Beogradu.

 

Komentari (1)

Slavko

04.02.2019 16:06

Eee Boško al ti je ekipa