Rasim Ljajić
Printskrin
Rasim Ljajić

Printskrin

Rasim Ljajić, Foto: Printskrin

Ljajić je na Jarinju, kako je saopšteno iz SDP, zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Republike Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije.

Kada je Ljajić objasnio da nije član vlade i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obeleževanja godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par miuta je trajalo dva sata.

Posle toga Lajić je, kako se navodi u saopštenju, zvanično obavešten da ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje, koja je u toku.

SDP Srbije će o ovom incidentu obavestiti sve relevantne međunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava. Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili "mini šengenu", možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavanje godišnjice nečije smrti.

Pročitajte još: