Albanci sa Kosova
EPA
Milica Đurđević Stamenkovski

Alo / Nenad Vujanović

Milica Đurđević Stamenkovski, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Milici Đurđević Stamenkovski, članici Predsedništva „Zavetnika“, ovih dana stižu najbrutalnije pretnje Albanaca zbog njenih stavova o Kosovu. Ona poručuje da se ne plaši, da je jezive pretnje neće pokolebati, ali ne skriva da je neizmerno boli to što su joj zabranili ulazak u južnu srpsku pokrajinu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ovih dana, putem društvenih mreža Milici su stigle poruke poput „kurvo, je*aćemo te mrtvu!“ i „Milice, dođi na Kosovo i umrećeš u mukama!“, a pored tih reči stajala je sličica zastave velike Albanije...

pretnje koje su upućene Milici

Instagram

pretnje koje su upućene Milici , Foto: Instagram

 

- Pretnje od raznoraznih Albanaca počele su da mi stižu još pre godinu dana, a naročito nakon objavljivanja naše platforme za KiM, u kojoj smo predložili konkretne korake za obnovu suvereniteta. Sve je kulminiralo poslednjih dana nakon što smo u Beogradu okupili evropske političare koji lobiraju da njihove države povuku priznanje takozvane države Kosovo. Nakon emisije u kojoj sam gostovala sa italijanskim političarem Stefanom Pavezijem dobila sam desetak brutalnih poruka sa detaljnim svirepim opisima. Ali dok oni pišu da će me zaklati, silovati i mučiti do smrti, u kući moga oca boravi albanska porodica koja leči sina u Beogradu i već godinama kada je to potrebno prenoćište i pomoć pronalazi u našem domu. I oni znaju da ne mogu na KiM i kažu da je to teror kriminalaca koji ugnjetavaju i njihov narod - priča naša sagovornica.

pretnje koje su upućene Milici

Instagram

pretnje koje su upućene Milici , Foto: Instagram

Milica navodi da joj je dobro poznato na šta su sve Albanci spremni jer se sa njihovim terorom prvi put susrela kada je imala nešto više od 10 godina, a tada im je meta bio njen otac...

- Još 2001. godine pucali su na prozor sobe u kojoj sam spavala i na kapiji naše kuće u Kaluđerici ostavili natpis UČK. Tada su slali poruku mom ocu, koji je kao novinar proveo pola života pišući o stradanju Srba na KiM. Sada poruke upozorenja šalju meni. Mi nismo poreklom sa KiM, ali smatramo da svi Srbi, ma gde bili, duhovno potiču sa našeg Kosmeta. Svakako da pretnje koje čitam poslednjih dana nisu zabavno štivo, ali ne mogu reći da osećam strah. Mogu pokušati da nas poraze, ali ne smemo dozvoliti da nas ponize. Upravo je odustajanje i predaja najveće poniženje koje jedan narod može doživeti. Neću odustati od svojih principa i nastaviću da pružam skromni doprinos srpskom pitanju na KiM. To pravo mi ne mogu oduzeti - navodi Milica.

Tri godine mi ne daju da kročim na KiM

Milica podseća i da pune tri godine ne može da poseti Kosovo i Metohiju jer su je Albanci označili kao lice koje ugrožava „ustavni poredak države Kosovo“.

- Našla sam se na toj crnoj listi samo zbog toga što ne želim da skrštenih ruku posmatram otimanje naše kulturne, civilizacijske i istorijske kolevke. Naročito mi to teško pada na Vidovdan, jer sam svake godine još od detinjstva 28. jun provodila na Gazimestanu i u Gračanici. Verujem i boriću se da se takvo stanje promeni - kaže ona na kraju.

 

Komentari (6)

aca

21.03.2019 12:37

Neka ne prete kad su toliko hrabri...nego neka dođu ti hrabri Šiptari u Beograd.Čekamo te hrabre junake koji prete ženama!!!

caca

21.03.2019 12:57

Siptari i albanci samo znaju da prete Srbima,nista pametno od njih nikad nismo culi!!!

vidosava78

21.03.2019 13:06

Od Albanaca nista kulturno i normalno se ne moze ni očekivati, samo pretnje i pogrdne reci.

NEVENA

21.03.2019 13:15

Milice samo hrabro, monstrumi ti ne mogu nista.Pas koji laje taj ne ujeda!!!!

Vanja

21.03.2019 14:09

Prete Šiptari, ne samo Milici, svima nama, svi smo mi Milica u jednom momentu i to se mora zaustaviti i sprečiti

Milos

21.03.2019 14:25

Шта они паметно и људски знају да ураде? За њих је прихватљиво само зло!Терористи и убице!