Ana Brnabić
Tanjug/Tanja Valić
Ana Brnabić

Tanjug/Tanja Valić

Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Tanja Valić
Penzije

Alo!/ Rajko Ristić

Penzije, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije. Banke će takođe i samostalno kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili sms porukom od danas, 24. marta kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati. Detaljnu instrukciju za postupanje banaka prilikom isplate penzija u trenutnoj situaciji izdala je Narodna banka Srbije.

penzioneri ispred marketa jutros od 4 do 7

D.Briza

penzioneri ispred marketa jutros od 4 do 7, Foto: D.Briza

Takođe, svi penzioneri koji poseduju platne kartice, mogu je predati osobi od poverenja kako bi izvršila kupovinu za njihove potrebe.

penzioneri ispred marketa jutros od 4 do 7

D.Briza

penzioneri ispred marketa jutros od 4 do 7, Foto: D.Briza

Ova odluka ima za cilj zadovoljavanje potreba najstarijih sugrađana i na ovaj način Vlada još jednom pokazuje da će učiniti sve što je potrebno kako ti građani ne bi imali nikakvu potrebu da napuštaju svoje domove.

Zaštita života i zdravlja svih građana apsolutni je prioritet Vlade Srbije, koja će nastaviti da prati razvoj situacije izazvane virusom Kovid-19 i da čini sve kako bi u svakom trenutku bila u potpunoj službi građana Srbije.

Komentari (1)

Masa

24.03.2020 20:50

Svaka cast drzava je pokazala da odlicno brine o svojim gradjanima posebno o najstarijoj populaciji!