Rusija
Tanjug/AP
Rusija

Tanjug/AP

Rusija, Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije i o tome kako se sprovodi sporazum dva vrhovna komandanta, predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

- Ministar Šojgu je izrazio poštovanje prema predsedniku Vučiću i našoj politici vojne neutralnosti i slobodne zemlje i pozvao je predsednika Vučića, kao i našu počasnu četu da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu. Zajedno smo pobedili, zajedno treba i da proslavljamo. Vojska Srbije će biti na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom, sa svim ostalim zemljama-pobednicama i svima nama koji smo bili protiv fašizma, kao predstavnici slobodnih naroda, što smo bili tada, kao što smo i sada - rekao je Vulin novinarima.

Sergej Šojgu

Printscreen/Youtube

Sergej Šojgu, Foto: Printscreen/Youtube

Vojska Srbije će nastaviti da sarađuje sa Rusijom, a kako je istakao ministar, vojno-tehnička saradnja se odvija u skladu sa ugovorom.

Ameri drhte od letećeg ubice! Seje smrt na 7.000 km! Klecaju kolena u Briselu i Vašingtonu! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 12.08.2019. 17:01 Bombarder perspektivne avijacije dugog dometa (PAK DA) na kojem se trenutno radi u Rusiji, postaće bombarder šeste generacije, piše „Nešenel interest". Vladimir Putin, Foto: EPA * PAK DA je najnoviji model ruskog strateškog bombardera * Nosi teret i do 30 tona, ispaljuje projektile na daljinu od 7.000 km * Dužina leta i do 12.000 km!

- Svi rokovi se apsolutno poštuju i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da će sporazum dvojice predsednika nastaviti da daje odlične rezultate, a već sada je značajno pomogao u razvoju i naših odnosa i naše borbene gotovosti - naglasio je Vulin.

On je takođe potvrdio da je ministar Šojgu prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, dodavši da će datum posete biti dogovoreni u narednom periodu.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista