NE VJERUJEM DA BI VUČIĆ TO URADIO! Kolinda se ničim izazvana okomila na predsednika Srbije! Ženo božja, šta to pričaš?!

Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila, kaže Kolinda.

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2".

 

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

 

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da veruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

 

"Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Srećko
  12/06/2019 - 20:01
  Dugo nije bilo Kolinde da iznese onu čuvenu: "Samo je Srbija kriva za sve".
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi