Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, Zagreb, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2".

Miroslav Lazanski

Printscreen

 

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

Pročitajte još:

 

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da veruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

Nebojša Stefanović

Printscreen

 

"Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

Aleksandar Vučić

Alo.rs

 

Komentari (1)

Srećko

12.06.2019 20:01

Dugo nije bilo Kolinde da iznese onu čuvenu: "Samo je Srbija kriva za sve".