SVE O NOVOM AUTOPUTU MILOŠ VELIKI! Koliko su putarine i ograničenja, a zbog jedne VELIKE UŠTEDE građani Srbije će biti oduševljeni

Putnicima će tako biti dostupno 103 kilometara novog autoputa.

Autoput
Autoput "Miloš Veliki", Foto: printskrin

 

Autoput "Miloš Veliki", odnosno deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, zvanično će biti otvorena danas u 17 sati. Putnicima će tako biti dostupno 103 kilometara novog autoputa, čime će putovanje do Zapadne Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine biti značajno olakšano.

Do sada se saobraćaj na Koridoru 11 odvijao samo u dužini od 40,3 kilometra na potezu Ljig-Preljina (Čačak) koji je otvoren pre dve i po godine, no već od danas putnici će od Obrenovca imati autoput, umesto tek od Ljiga.

Kraće i sigurnije putovanje

Tri spojene deonice, zajedno sa deonicom Ljig-Preljina (otvorena kajem 2016. godine) duge su ukupno 103 kilometra i mogu da se pređu za nešto više od 45 minuta ako se vozi 130 na sat, koliko je ograničenje.

Pored uštede vremena, otvaranje ove deonice je posebno značajno za bezbednost saobraćaja u ovom regionu pošto će vozači konačno većim delom imati alternativu za ozloglašenu Ibarsku magistralu, najveću crnu tačku u Srbiji.

Autoput Miloš Veliki
Autoput Miloš Veliki, Foto: Alo.rs

 

Samo je tokom poslednjih nedelju dana na tom delu Ibarske magistrale poginulo petoro ljudi.

Ograničenje brzine 130 kilometara na sat

Ograničenje brzine na većem delu autoputa je 130 kilometara na sat, pa se sve tri deonice od Obrenovca do Ljiga uz poštovanje propisa mogu preći za svega pola sata.

Predsednik Vučić je upravo emitovao snimak i nikad iskrenije, saopštio građanima Srbije: Neka nam je sa srećom!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 16.08.2019. 08:44 Poruka osvanula na Instagramu. Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Nema bolje ni lepše ideje nego da novi auto-put, od Obrenovca do Ljiga, bude nazvan po Milošu Velikom, koji je utemeljio i izrodio savremenu srpsku državnost, poručio je danas na Instagramu predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči otvaranja te deonice.

 

- Sve tri deonice dugačke su ukupno 62,7 kilometara i zajedno sa već otvorenom deonicom Ljig-Preljina omogućiće saobraćaj na autoputu u ukupnoj dužini od 103 kilometara. Od Obrenovca do Čačka stizaće se za 45 do 50 minuta, što je ušteda od sat vremena u odnosu na ranije. Pored toga, autoput će omogućiti ravnomerni razvoj svih okolnih opština i privući kako domaće tako i strane investitore - objašnjava Nebojša Pavlović, savetnik ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

SRBIJA DOBIJA VAŽNU SAOBRAĆAJNICU Vučić danas pušta u saobraćaj autoput "Miloš Veliki"

Naplatne rampe i putarina

Ovaj autoput imaće dve čeone i četiri bočne naplatne stanice, a putarina za putnička vozila iznosiće oko 420 dinara.

Na ovom putu naići će se sledeće naplatne rampe:
Čeona naplatna stanica Obrenovac
Bočna naplatna stanica Ub
Bočna naplatna stanica Lajkovac
Bočna naplatna stanica Ljig
Bočna naplatna stanica Takovo
Čeona naplatna stanica Preljina
Naplata putarine će se vršiti u zatvorenom sistemu naplate, odnosno prema pređenom kilometru.

ALO! SAZNAJE! Još jedna država povukla priznanje Kosova! Brojka pala ispod 100!

Pumpe tek dogodine

Važno je napomenuti da će benziske pumpe na ovom autoputu biti izgrađene tek dogodine, tako da pre nego što krenete na put dug 103 kilometara, napunite rezervoar.

Šalju ih iz Rusije, a izgledaju kao da dolaze iz budućnosti! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 16.08.2019. 18:36 - 16.08.2019. 18:58 Delegacija Ministarstva odbrane Srbije, predvođena ministrom Aleksandrom Vulinom, obišla je fabriku za proizvodnju helikoptera Mi-35M "Rostvertol" u Rostovu na Donu.

 

Potencijalna mesta za pumpe su ucrtana u prostornim planovima na početku izgradnje ovih trasa, ali nadležni kažu da su propisi takvi da se prvo mora otvoriti saobraćajnica da bi se tražile dozvole za prateće objekte.

Na potezu od Obrenovca do Čačka, prostornim planom područja posebne namene infrastrukturnog koridora Beograd-Južni Jadran, deonica Beograd-Požega, predviđeno je po pet odmorišta u oba smera kretanja, u okviru kojih bi se gradile benzinske pumpe.

 

Zašto baš Miloš Veliki

Novi put koji povezuje Beograd i Čačak, a u budućnosti bi trebalo da dosegne sve do Crne Gore, odnosno do južnog Jadrana, prolazi i kroz Takovo, u kojem su se srpske starešine, na čelu sa Milošem Obrenovićem, okupile u aprilu 1815. i odlučile da podignu drugi ustanak protiv Turaka. Stoga, upravo po ovom knezu novi autoput je i dobio ime "Miloš Veliki".

Bonus video: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi