građani, protest, Šabac, Nebojša Zelenović
Alo.rs
građani, protest, Šabac, Nebojša Zelenović

Alo.rs

građani, protest, Šabac, Nebojša Zelenović, Foto: Alo.rs

* Na RTV Šabac, šabačkoj lokalnoj televiziji koja je naklonjena opoziciji, pre svega pulenu Dušana Petrovića, gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, kasne plate zaposlenima i većina njih nije prijavljena

* Iako ova medijska kuća dobija višemilionske iznose iz budžeta Grada, za 2019. čak 7.500.000 dinara, pare očito odlaze na drugu stranu, a ne na račune zaposlenih koji prave program

* Zaposleni svedoče da je situacija u firmi užasna i da su praktično pred gašenjem

- Ovako nikad nije bilo. Plate nam kasne, a kad ćemo i koliko od tog dugovanja da dobijemo, ne znamo. Niko ništa ne zna da nam kaže, menadžment praktično i ne viđamo. Izgleda kao da je sve pred raspadom - navodi jedan od zaposlenih i dodaje:

- Ipak, mi uredno dolazimo na posao i obavljamo naša zaduženja. Radimo kao da je sve u najboljem redu, a niko nas ne pita od kojih para plaćamo račune ili kupujemo da jedemo. Ovo je strašno.

građani, protest, Šabac, Nebojša Zelenović

Alo.rs

građani, protest, Šabac, Nebojša Zelenović, Foto: Alo.rs

Pored neisplaćenih zarada, koje su sada problem broj jedan, većina zaposlenih u RTV Šabac mučila je muku i sa ugovorima.

- Ja ne poznajem nijednog kolegu koji ima ugovor na neodređeno. Verovatno neko u firmi i ima takav ugovor, ali ja ne znam ko je to. Mi uopšte nismo prijavljeni - dodaje jedan od zaposlenih sa ove televizije.

Pročitajte još:

 

Muku sa zaradama, dodaju, muče i nekadašnji radnici ove televizije.

- Neki ljudi koji su otišli nisu dobili novac za otpremninu, zbog čega su tužili firmu - ističu.

Vladimir Radomirović, predsednik UNS, kaže da je ovo novinsko udruženje dobilo iste ovakve informacije.

- UNS je dobio iste informacije kao i vi, da je situacija u RTV Šabac kritična. Ovim putem pozivamo kolege da se jave radi zaštite njihovih radnih prava - poručio je kratko Radomirović. Sa druge strane, Aleksandar Živanović, direktor RTV Šabac, tvrdi da plate u firmi ne kasne i da su svi prijavljeni na neodređeno.

- Kad je reč o problemu sa otpremninama, to je bilo pre privatizacije, pre nego što sam ja preuzeo (firmu). Međutim, nije bilo nikakvih tužbi. U međuvremenu, sva potraživanja za otpremnine su isplaćena - kaže Živanović, kao i da mu je kontrola iz Ministarstva privrede rekla da je ovo bila najurednija privatizacija.

U toku velika akcija na Fruškoj Gori! Pronađen njegov automobil!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 18.10.2019. 23:18 - 18.10.2019. 23:50 Akcija u toku! policija, Foto: Printscreen Pripadnici Gorske skužbe spasavanja trenutno vrše pretragu Frupke Gore za nestalom osobom, saznaje "Alo.rs". Spasioci su danas primili poziv povodom nestanka osobe na Fruškoj Gori u okolini Stražilova. Nestala osoba R.M.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!