Aleksandar Vučić
Alo!/Ilustracija

 

Aleksandar Vučić

Alo!/Ilustracija

Aleksandar Vučić , Foto: Alo!/Ilustracija

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Jerusalim, a na svom Instagramu okačio je priču o devojčici Evi, ubijenoj u logoru Aušvic 3 meseca pre nego što je oslobođen.

Tu je napravljena cela priča o poslednjim danima devojčice, koja je više nego realna i potresna, pod nazivom "Šta da je devojčica iz holokausta imala Instagram?".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Danas smo u #Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača. Srbija je prva zemlja u Evropi koja je usvojila zakon o vraćanju imovine žrtava Holokausta koji nemaju naslednike. Srbija je jedina zemlja koja je na zgradu predsedništva okačila zastavu sa Davidovom zvezdom kako bi obeležila 75 godina Holokausta. Pratite @eva.stories na Instagramu, gde možete da pročitate priču o devojčici Evi, ubijenoj u logoru Aušvic 3 meseca pre nego što je oslobođen. #NeverAgain #WHF2020JLM Today we are in #Jerusalem where we commemorate 75 years since the liberation of the Auschwitz-Birkenau camp. Although struggling for liberation against the occupation, Serbia was the first country in the world to publicly support the formation of a state for the Jewish people on 27th December 1917. The Serbian people stood firmly with the Jewish people during World War II and fought fiercely against the fascists and their allies. Serbia is the first country in Europe to adopt a law mandating the restitution for heirless property of Holocaust victims. Serbia is the only country to raise a flag with the Star of David on the presidency building to commemorate 75 years of Holocaust. Follow @eva.stories on Instagram, where you can read the story of a girl named Eva who was killed at the Auschwitz camp 3 months before it was liberated. #NeverAgain # WHF2020JLM

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 22, 2020 at 5:52am PST

 - Danas smo u Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača - napisao je Vučić u postu.

- Srbija je prva zemlja u Evropi koja je usvojila zakon o vraćanju imovine žrtava Holokausta koji nemaju naslednike. Srbija je jedina zemlja koja je na zgradu predsedništva okačila zastavu sa Davidovom zvezdom kako bi obeležila 75 godina Holokausta - zaključio je predsednik.

Komentari (5)

Deki

22.01.2020 18:29

И Јевреји и Срби су много страдали! Много крви је проливено...

Darko

22.01.2020 18:32

Srbija je imala puno žrtava tokom Drugog svetskog rata i sada pokazuje da poštuje svaku žrtvu tog rata!

Nikoletka

22.01.2020 18:34

Nas predsednik je pasifista i saoseca sa patnjom celog sveta.Pricom o holokastu podsecamo svet i opominje kako ne treba da se ponasamo.

Uros

22.01.2020 18:36

Eva je jedna od 1,3 milona ubijenih u Ausvicu, a Eva je bila dete, i kome je to dete smetalo i kome je nanela zlo da bi ovako zavrsila?

Dobi

22.01.2020 19:55

Srbija je i zemlja ciji je narod krio jevrejske porodice u svojim domovima i podrumima, rizikujuci licne zivote i zivote svojih porodica.