KINA MENJA IZGLED SRBIJE! Kineski ministar prihvatio predlog predsednika Vučića, počinje nova era za sve naše građane! (FOTO)

Sagovornici su se saglasili da se prilikom naredne posete predsednika Si Ðinpinga potpiše Memorandum o saradnji u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike.

Aleksandar Vu
Aleksandar Vu, Foto: Tanjug

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kineskim ministrom za nauku i tehnologiju Vang Džangom, povodom Četvrte konferencije Narodne Republike Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u inovacijama, čiji je domaćin Srbija

* Predsednik Srbije je ocenio da konferencija predstavlja izuzetnu priliku da se dodatno učvrste odnosi Srbije i Kine u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja

* Najveće rezultate u budućoj saradnji između Srbije i Kine ministar Vang očekuje u oblasti novih tehnologija, veštačke inteligencije i robotike

"Želimo da iskoristimo potencijal bilateralnih odnosa sa Kinom, kako bismo na osnovu znanja i saveta naših kineskih partnera oblikovali našu inovacionu politiku", naglasio je predsednik Vučić, istaknuto je u saopštenju Pres službe Predsednika.

 

On je dodao da se nada da će unapređenje saradnje između srpskih i kineskih inovacionih kompanija doprineti digitalizaciji srpske ekonomije i otvaranju novih visokotehnoloških radnih mesta.

Aleksandar Vu
Aleksandar Vu, Foto: Tanjug

Ministar Vang je prihvatio predlog predsednika Vučića da se zajedničkim snagama formira Istraživački centar za proučavanje inovacionih ekosistema i uticaja veštačke inteligencije u zemljama obuhvaćenim inicijativom Pojas i put.

On je rekao da će oformiti tim koji će pružati podršku u izradi Strategije za inovacije i veštačku inteligenciju Srbije.

Najveće rezultate u budućoj saradnji između Srbije i Kine ministar Vang očekuje u oblasti novih tehnologija, veštačke inteligencije i robotike, što bi Srbiju pozicioniralo kao vodeću zemlju u regionu u primeni novih tehnologija.

Aleksandar Vu
Aleksandar Vu, Foto: Tanjug

On je zahvalio Vučiću na inicijativi i doprinosu u organizaciji Ministarske konferencije o inovacijama, na kojoj će kompanije učesnice predstaviti 5G tehnologiju, suprebrze vozove i tehnologije pametnih gradova.

Sagovornici su se saglasili da se prilikom naredne posete predsednika Si Ðinpinga potpiše Memorandum o saradnji u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike.

Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 08.10.2019. 08:40 Imenovani šef diplomatije EU Žozep Borel kaže da dijalog Beograda i Prištine predugo traje. Džozef Borel, Foto: Tanjug/AP On dodaje da se trenutno stanje ne može nastaviti i da se mora postići sporazum, na čemu će se on snažno angažovati, a prvo će posetiti Prištinu, jer, kaže, Srbiju već dobro poznaje.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata

 

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi