Kosovo, Kfor, Kosovska Mitrovica
Alo!
Kosovo, Kfor, Kosovska Mitrovica

Alo!

Kosovo, Kfor, Kosovska Mitrovica, Foto: Alo!

- KFOR će obaviti vežbu, raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica KFOR, kao i održavanje njihove spremnosti. KFOR redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat - piše u saopštenju KFOR objavljenom na Fejsbuku.

PROČITAJ JOŠ:

Uz saopštenje je objavljen i video snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici KFOR kako probijaju barikade na putevima i punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih "molotovljevih koktela", patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

KFOR je ranije ove nedelje odložio zbog vremenskih prilika trodnevnu vežbu koja je trebalo da otpočne u sredu i traje do danas.

Komentari (2)

Čarapan

12.01.2019 07:31

Ja rekoh da je KFOR tu da Kosovo štiti od Srba jer tako nisu ,vežbali, kad su Srbe proterivali sa njihovih ognjišta.Još gore sad će protiv istih Srba koje su proterali da podignu otužnice po Hrvatskom scenariju kome je pomogo isti taj KFOR ili NATO ili....

Cika Nele

12.01.2019 12:00

Znaci pocinje rasporedjivanje oruzja i siptarske vojske pod plastom KFOR-a, kopnenim i vazdusnim putem... Vucicu, ***ali te tvoji prijatelji!!! Izdali ste Kosovo, a KOSOVO JE SRBIJA!!!